You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Merkezin Yönetim Organları ve Görevleri

Merkezin Yönetim Organları

a) Müdür,

b) Yönetim Kurulu,

c) Danışma Kurulu.

Müdür

Üniversite öğretim üyeleri ile gerekli görüldüğü takdirde Üniversite içinden veya dışından girişimcilik konusunda deneyimli kişiler arasından Rektör tarafından üç yıl için görevlendirilir. Görev süresi sona eren Müdür, yeniden görevlendirilebilir. Görev süresi dolmadan görevinden ayrılan Müdürün yerine Rektör tarafından aynı yöntemle yeniden görevlendirme yapılır.

Müdürün altı aydan daha fazla bir süreyle mazeretsiz olarak görevi başında bulunmaması durumunda görevi sona erer.

Rektör, Müdüre çalışmalarında yardımcı olmak üzere Üniversite öğretim elemanları arasından en fazla iki kişiyi, Müdürün önerisi ile müdür yardımcısı olarak görevlendirir.

Müdürün görev süresi bittiğinde veya görevinden ayrıldığında, yardımcılarının da görevi kendiliğinden sona erer.

Müdür yardımcılarından biri, Müdür görev başında olmadığı zaman yerine vekâlet eder. Müdür yardımcılarının da bulunmadığı hallerde, Yönetim Kurulu üyeleri kıdem sırasına göre Müdürlüğe vekâlet eder. Vekâlet altı aydan fazla olursa yeni bir Müdür görevlendirilir.

Müdürün görevleri şunlardır:

a) Merkezi temsil etmek,

b) Yönetim Kurulunu toplantıya çağırmak, gündemi oluşturmak ve başkanlık etmek,

c) Yönetim Kurulunda alınan kararları uygulamak,

ç) Merkezde yürütülen faaliyet ve projelerin planlama, koordinasyon, izleme ve değerlendirme işlerini yönetmek, yürütmek,

d) Faaliyet raporları hazırlamak,

e) Yapılan çalışmalar hakkında Yönetim Kurulunu bilgilendirmek,

f) Çalışmalar ile ilgili yıllık raporları Rektörlüğe sunmak.

 

 

Yönetim Kurulu

Yönetim Kurulu; Müdür ve Merkezin çalışma alanları ile ilgili olarak Üniversitede tam gün çalışan öğretim elemanları veya Üniversite dışından, girişimcilik ile ilgili faaliyetlerde mesleki, akademik ve saha deneyimi olan kişiler arasından Müdürün önerisi üzerine Rektör tarafından üç yıl süreyle görevlendirilen dört üye olmak üzere toplam beş üyeden oluşur.

Görev süresi dolan üye yeniden görevlendirilebilir. Görev süresi bitmeden ayrılanların veya altı aydan fazla Üniversite dışında görevlendirilenlerin yerine yenileri görevlendirilir.

Yönetim Kurulu, Müdürün çağrısı üzerine ayda en az bir kez salt çoğunlukla toplanır ve kararlar oy çokluğu ile alınır. Oyların eşitliği halinde Müdürün kullandığı oy yönünde çoğunluk sağlanmış sayılır.

Yönetim Kurulunun görevleri şunlardır:

a) Merkezin faaliyetlerini gözden geçirmek ve Merkezin çalışması ve yönetimi ile ilgili konularda karar almak,

b) Müdürün her faaliyet dönemi sonunda hazırlayacağı faaliyet raporunun düzenlenmesine ilişkin esasları tespit etmek, sunulan raporu değerlendirmek, bir sonraki döneme ait çalışma programını düzenlemek ve Merkezin yıllık faaliyet raporu ve yıllık çalışma programını görüşerek karara bağlamak,

c) Yıllık yazılı çalışma programı hazırlamak ve gerekli kararları almak,

ç) Merkezin idari ve teknik kadro ihtiyaçlarını tespit etmek ve bu kadrolara yapılacak görevlendirmeler ile ilgili Müdürün önerilerini inceleyerek Rektörlüğe teklifte bulunmak,

d) Araştırma projeleri yürütmek ve araştırmacılar tarafından verilen proje tekliflerini değerlendirmek,

e) Merkezce yürütülen araştırmalarla ilgili araştırıcı ve patent haklarına ait esasları, gelirlerin dağılış ve kullanış şeklini bir yönerge ile tespit etmek,

f) Araştırıcıların ilgili bilimsel toplantılara katılma isteklerini değerlendirmek,

g) Bilimsel ve sosyal içerikli kurs, seminer, konferans gibi faaliyetlerin düzenlenmesine karar vermek,

ğ) Merkezin amaçları doğrultusundaki faaliyetlere ve projelere destek sağlamak,

h) Amacı doğrultusunda Merkezin yönetimi ve çalışmaları ile ilgili kararları almak,

ı) Müdürün getireceği diğer konuları görüşüp karara bağlamak.

Danışma Kurulu ve görevleri

Danışma Kurulu;

Müdürün önerisi ile Üniversite içinden veya istekleri halinde Üniversite dışından ilgili sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve özel sektörden girişimcilik ile ilgili faaliyetlerde mesleki, akademik ve saha deneyimi olan kişiler arasından seçilir ve Rektör tarafından en az bir, en fazla üç yıl süreyle görevlendirilir. Danışma Kurulunun üye sayısı en fazla 15 kişidir.

(2) Danışma Kurulu yılda en az bir kez Müdürün çağrısı üzerine toplanır. Toplantılarda çoğunluk koşulu aranmaz.

(3) Süresi dolmadan görevinden ayrılan üyelerin yerine kalan süreyi doldurmak için aynı usulle yenileri görevlendirilir. Süresi biten üye tekrar seçilebilir.

(4) Danışma Kurulunun görevleri şunlardır:

a) Merkezin amaçları ile ilgili konularda görüşmeler yapmak,

b) Yeni çalışma konularını gündeme getirmek, tartışmak ve Merkezin kısa ve uzun vadeli stratejilerinin belirlenmesine katkıda bulunmak,

c) Merkez tarafından yapılan çalışmaları değerlendirmek.

Çalışma grupları ve görevleri

Çalışma grupları, Merkezin amaçları doğrultusunda projelere yönelik olarak oluşturulur. Farklı projeler için farklı çalışma grupları oluşturulur. Çalışma grup temsilcileri, Üniversitenin aylıklı ve devamlı statüdeki öğretim elemanları veya istekleri halinde ilgili sektörden Müdürce önerilen adaylar arasından, Yönetim Kurulunca seçilir ve en az bir yıl süreyle Rektör tarafından görevlendirilir. Merkezin çalışma gruplarının sayısı, görevleri, çalışma usul ve esasları Yönetim Kurulu tarafından belirlenir. Süresi dolan çalışma grubu temsilcileri aynı usulle yeniden görevlendirilebilir.