TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığının programı olan Bilim Söyleşileri kapsamında, Dekanımız Sn. Prof. Dr. Tuğrul YAKUPOĞLU 13-16 Mayıs 2024 tarihlerinde ortaöğretim düzeyinde dört söyleşi gerçekleştirmiştir. Yakupoğlu, Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri modülünde "Erozyonun ölçümü ve yağış simülatörleri" konulu konuşmalarının ilkini Diyarbakır Eğil İTO Şehir Erkan Aslan Ortaokulunda, ikincisini Diyarbakır Ergani Demirli Baran Ortaokulunda, Üçüncüsünü Diyarbakır Kayapınar Şehit Mehmet Bora Tayfur Anadolu Lisesinde ve dördüncüsünü Şanlıurfa Eyyübiye Mustafa Vedat Mutlu Ortaokulunda yapmıştır. Söyleşiler kapsamında ortaöğretim öğrencilerine ekolojik zeka, iklim değişikliğine adaptasyon, erozyonun işleyiş mekanizmaları ve yağış simülatörleri hakkında bilgiler verilmiştir. İnteraktif geçen söyleşilerin sonunda Dekanımız konuşmalarını "Her şey bu güzel ülke için, bu güzel ülkenin güzel çocukları için" diyerek tamamlamıştır.