YOBÜ
Yozgat Bozok Üniversitesi
ÜNİVERSİTEMİZ
AKADEMİK
BİRİMLER
ÖĞRENCİ
E-HİZMETLER
İLETİŞİM
Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü / Tohumculuk Teknolojisi Programı
Anasayfa
Duyurular
Bölüm Hakkında
Genel Bilgi
Misyon-Vizyon
Bölüm Başkanı
Öğretim Elemanları
Öğrenci İşleri
Ders İzlenceleri
Akademik Takvim
Anketler
Boysis
Bölüm Komisyonları
Çift Anadal Yandal
Danışmanlık Saatleri
Danışmanlar
Ders İçerikleri
Ders Müfredatı
Ders Öğretim Planları
Ders Programı
Oryantasyon
Öğrenci Görüşme Saatleri
Öğrenci Belgesi
Öğrenci İlişik Kesme İşlemleri
Staj Formları
Uzem
Araştırmalar
Bölüm Etkinlikleri
Teknik Gezi
Sosyal Faaliyetler
Faydalı Bağlantılar
Fotoğraf Ve Video Galerisi
İLETİŞİM
BİRİNCİ DÖNEM ( 1. Sınıf Birinci Dönem )
Dersin Kodu
Dersin Adı
T
U
K
ETCS
1
İngilizce
4
0
4
4
2
Türk Dili
4
0
4
4
3
Tohumluk Bilimine Giriş
3
0
3
4
4
Botanik
3
0
3
4
5
Tarımsal Ekoloji
3
0
3
4
6
Toprak Bilgisi
2
2
3
4
7
Girişimcilik
2
0
2
3
8
Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı
2
1
3
3
23
3
25
30
İKİNCİ DÖNEM ( 1. Sınıf İkinci Dönem )
Dersin Kodu
Dersin Adı
T
U
K
ETCS
10
Bitki Besleme ve Gübreleme
2
2
3
4
11
Genel Biyoteknoloji
2
2
3
4
12
Bitki Üretim Teknikleri
2
2
3
4
13
Bitki Fizyolojisi
2
0
2
3
14
İletişim ve Etik
2
0
2
2
15
Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi
4
0
4
4
16
Staj
0
1
1
5
9
Bitkisel Gen Kaynakları
3
0
3
4
17
7
21
30
ÜÇÜNCÜ DÖNEM ( 2. Sınıf Birinci Dönem )
Dersin Kodu
Dersin Adı
T
U
K
ETCS
17
Bahçe Bitkilerinde Tohumluk üretim
3
2
4
6
18
Tohumluk Kontrol ve Sertifikasyonu
3
0
3
5
19
Ürün Muhafaza ve Pazarlama
2
0
2
3
20
Bitki Islahı ve Genetik
3
0
3
4
21
Laboratuvar
2
2
3
4
22
İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı
2
0
2
2
SD-1
Seçmeli Ders - 1
2
0
2
3
SD-1
Seçmeli Ders - 2
2
0
2
3
19
4
21
30
Seçmeli Ders - 1 (SD-1)
S1
Süs Bitkileri ve Yetiştiriciliği
2
0
2
3
S2
Mantar Yetiştiriciliği
2
0
2
3
S3
Tarımsal Pazarlama
2
0
2
3
S4
Ekolojik Tarım
2
0
2
3
S5
Ölçme Bilgisi
2
0
2
3
10
0
10
15
DÖRDÜNCÜ DÖNEM ( 2. Sınıf İkinci Dönem )
Dersin Kodu
Dersin Adı
T
U
K
ETCS
23
Tarla Bitkilerinde Tohumluk Üretim
3
2
4
6
24
Tohum İşleme ve Depolama
2
2
3
5
25
Tarımsal Mekanizasyon
2
2
3
4
26
Tohumculukta Kalite Kriterleri
2
0
2
2
27
Kalite Sistemleri ve Standartları
2
2
3
4
28
Yönlendirilmiş Çalışma
0
2
1
3
SD-2
Seçmeli Ders - 1
2
0
2
3
SD-2
Seçmeli Ders - 2
2
0
2
3
15
10
20
30
Seçmeli Ders - 2 (SD-2)
S6
Tarımsal Kooperatifçilik
2
0
2
3
S7
Tıbbi ve Aromatik Bitkiler
2
0
2
3
S8
Tarımsal İşletmecilik
2
0
2
3
S9
Tarım Ekonomisi
2
0
2
3
8
0
8
12