You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Geleneksel El sanatları; Geçmişten günümüze dek gelmiş, içinde birçok gelenekten iz barındıran ürünlerin ortaya çıkmasını sağlayan sanat dalı olmuştur. Bu sanat dalında; giysi, takı ve aksesuar, gündelik kullanılan ev malzemeleri,deri,cam,kurşun ve yapı malzemeleri vb.olarak da sınıflandırılabilir.Geleneksel El sanatları, yalnızca ihtiyaç duyulan şeylerin üretilmesi değildir. Aynı zamanda binlerce yıl boyunca aynı topraklarda yaşamış olan nesillerin birbirlerine aktarmış olduğu kültür mirasıdır. Bu mirasın nesilden nesile aktarılmasının yanında modern teknikler sayesinde geliştirilmesini sağlamak, kapsamlarını genişletmek de el sanatlarının çalışma alanları arasındadır. Bu konu üzerine bahsedilebilecek en bilinen geleneksel el sanatları arasında; halıcılık, kilimcilik, çinicilik, müzik aletleri yapımı ve ağaç işçiliği gibi alanlar bulunmaktadır.

El Sanatları Atölyelerinin Kullanım Amaçları:

Geleneksel sanatlarımızın tanıtılması uygulanması ve sonraki nesillere aktarılması amaçları doğrultusunda; desen,uygulama,araştırma ve üretim olarak bu süreçlerin El Sanatları öğrencileri için uygulama alanı olması amacıyla  atölyeler kurulmuştur.

El Sanatları Atölyelerinde Verilmekte Olan Dersler:

El Sanatları Bölümünde 3 adet her biri 100 metrekare olan atölyeler  bulunmaktadır.Bu Atölyelerdeki verilen dersler ise; Temel Sanat,Geleneksel Türk Desenleri,Hat,Çarpana Dokuma,Teknik Resim,Dekoratif Çiçek Yapımı,Ebru,Çini,Tezhip,Minyatür,Dekoratif Deri Teknikleri,Vitray,Dekoratif Yüzey Boyama,Desen,Örücülük,Dekoratif Yapma Bebek Teknikleri,Ahşap Oymacılığı,Taş İşlemeciliği.vb.