STAJ İŞLEMLERİNİZİ BAŞLATMADAN ÖNCE AŞAĞIDA VERİLEN BİLGİLER İLE

UYGULAMALI EĞİTİMLER UYGULAMA YÖNERGESİ'Nİ VE STAJ DERSİ UYGULAMA KLAVUZU'NU MUTLAKA OKUYUNUZ...

2021-2022 Eğitim Öğretim Dönemi staj yapılacak tarihler:

Staj Başlama ve Bitiş  Tarihleri: Henüz belli olmamıştır.

YÜKSEKOKUL UYGULAMALI EĞİTİMLER KOMİSYONU

Komisyon Başkanı: Öğr. Gör. Dr. Emre EKİNCİ

Komisyon Üyesi    : Öğr. Gör. Dr. Seyyid Ali ERTAŞ

Komisyon Üyesi    : Öğr. Gör. Mahmut YILDIRIM

Komisyon Üyesi    : Öğr. Gör. Gökhan ÇAKMAK

Komisyon Üyesi    : Öğr. Gör. İhsan ÜSTÜNTAŞ

STAJ BAŞVURUSU NE ZAMAN VE NEREYE YAPILMALIDIR?

• Öğrencilerin staj başvurularını kurumlara şahsen yapmaları gerekmektedir. Bu nedenle eğitim-öğretim döneminde staj başvurusunun devamsızlığa sebebiyet vermemesi için staj başvurusu akademik takvime göre ilk dönemin bitimi ile ikinci dönemin başlangıcı arasında yapılmalıdır.​​
  • Öğrenciler stajlarını kendi tercih edecekleri il/ilçede yapacaklardır.

• Adalet Programı öğrencileri staj başvurularını Adliye'lere yapacaklardır. Adalet programı öğrencilerinin staj yapmayı düşündüğü yerde Adliye bulunmaması durumunda staj işlemleri Avukat bürolarında veya hukuk bürosu olan resmi kurum ve kuruluşlarda, staj komisyonunun staj yerini onaylaması halinde yapılabilir.
  • Adliye'ye başvurmadan diğer kurum ve kuruluşlar ile Avukat bürolarına yapılan staj başvuruları geçersiz sayılacaktır.

• Sosyal Güvenlik Programı öğrencileri staj başvurularını Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) yapacaklardır.
  • Sosyal Güvenlik Programı öğrencilerinin staj yapmayı düşündüğü yerde SGK kurumunun bulunmaması veya SGK kurumunun staj başvurusunu kabul etmemesi durumunda insan kaynakları, sosyal hizmetler vb ders içeriklerine uygun faaliyeti bulunan resmi kurum ve kuruluşlarda, staj komisyonunun staj yerini onaylaması halinde staj yapabilirler.
  • SGK'ya başvurmadan diğer kurum ve kuruluşlara yapılan staj başvuruları geçersiz sayılacaktır.

• Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Programı öğrencileri staj başvurularını Cumhuriyet Başsavcılıklarına yapacaklardır. Ceza ve İnfaz Kurumundan sorumlu Cumhuriyet Savcısına verilecek dilekçe örneği aşağıdaki gibi olacaktır.
  • Dilekçeye aşağıdaki evraklar eklenecektir:
    • Staj Başvuru Formu
    • Nüfus Cüzdan Fotokopisi
    • Öğrenci Belgesi

STAJLAR HANGİ TARİHLER ARASINDA KAÇ GÜN YAPILMALIDIR?

(Düzenlenme aşamasındadır)

Staj Başvuru Formuna ulaşmak için Tıklayınız.

Staj Defterine ulaşmak için Tıklayınız

Staj Gizli Sicil Fişine ulaşmak için Tıklayınız.

İşyeri Staj Defteri Onay Sayfasına ulaşmak için Tıklayınız.

Staj Ödevi konu başlıklarına ulaşmak için tıklayınız.