Türkiye’nin ilk milli parkı Yozgat Çamlığı milli parkının açılışının 61’inci yıldönümü sergisi Novada AVM açıldı.

Çamlık fotoğraflarla tanıtılıyor

Novada AVM Genel Müdürü Ali Güler, Yozgat’ın tanıtımı için AVM olarak ellerinden gelen her türlü desteği verdiklerini belirterek, Yozgat Çamlığı kaynak değerlerini tanıtmak amacıyla Tarım Orman Bakanlığı Yozgat Şube Müdürlüğü, Bozok Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından ortaklaşa hazırlanan fotoğraf sergisi, 2-5 Şubat 2019 tarihleri arasında Novada Alışveriş Merkezimizde sergilenmeye başladı. Salı gününe kadar açık kalacak olan sergiye vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.

Prof. Dr. Galip Akın, öğretim üyesi Dr. Esra Balıkcı, araştırma görevlisi İlter Tanrıverdi ve Yozgat Çamlığı Milli Park şefi Hasan Tezer’in birlikte oluşturup Yozgat novada AVM’nin 2. katında sergilediği “Yozgat Çamlığı milli parkı, kuşları ve ağaçları “konulu fotoğraflar Novada AVM müşterileri tarafından beğeni ile izlendi.

Yozgat Çamlığını kaynak değerlerini sergiyi izleyenlere Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Galip Akın fotoğraflar hakkında bilgi verdi.

Akın, Yozgat Çamlığı 400-500 yıllık karaçam ağaçları, kuş, sürüngen, memeli, kırmızı orman karıncaları ile önemli bir faunaya sahip. Yozgat çamlığı, içerdiği biyo çeşitlilik, yöredeki doğal dengenin sürekliliğinde, yöre insanının bedensel, ruhsal, bilişsel salığı, sosyalleşmesi, doğa sevgisinin oluşmasında oldukça önemli olduğunu söyledi.

Karaçamların önemli özelliğinin, bazılarının 400-500 yaşlarında, en büyüğünün 4 metre 90 santim olmasına rağmen, hala tohum verme, büyüme yeteneğine sahip olduğunu belirten Akın, “milli park çamlığın şehrin farklı bölgelerinde bulunan 74 ayrı çeşmeye su kaynağı oluşturduğunu, geçmişte halkın yaz sıcaklarında kar ihtiyacını karşılayan 16 ayrı kar kuyusunun bulunuyor. Sergimizde ayrıca 216 dolayında bitki ve 72 tane de kuş türünün fotoğrafları mevcut.  Bu sergiyi Yozgat çamlığını bütün yönleriyle hem de fotoğraflarla yeterince tanıtmak için açtık. 2-5 Şubat tarihleri arasında sergimiz açık kalacak” diye konuştu.

Kaynak:http://www.yozgatcamlik.com/haber/6218/camlik-fotograflarla-tanitiliyor