You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

                                                                            

Bölümümüzün geleceğine yönelik amaç, hedef ve stratejilerin geliştirilebilmesi için öncelikle geçmişte nelerin başarıldığı, belirlenen hedeflere ne ölçüde ulaşıldığı, bunların nedenleri, mevcut durumda hangi kaynaklara sahip olunduğu, hangi yönlerin gelişmeye açık olduğu ve bölümün kontrolü dışındaki olumlu ya da olumsuz gelişmelerin değerlendirilmesi önem arz etmektedir. Bu bağlamda, Antrenörlük Eğitimi Bölümü misyon, vizyon ve mevcut durumun belirlenmesi,misyon ve temel ilkelerden hareketle geleceğe dair bir vizyon oluşturulması, bu vizyona uygun hedefler saptanması, temel değerlerinin belirlenmiştir. Ayrıca ölçülebilir göstergeler geliştirerek, başarıyı izleme, değerlendirme sürecinin ele alınması, güçlü, zayıf yönleriyle fırsat ve tehditlerin saptanıp değerlendirilmesi hedeflerinin oluşturulmasını sağlanmıştır.

6 Şubat 2010 tarihli ve 27505 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulan Yüksekokulumuz, 15/06/2020 tarih ve 2654 sayılı Cumhurbaşkanı kararı ile Spor Bilimleri Fakültesine dönüşmüştür. Fakültemiz; ilköğretim ve lise düzeyindeki okullara Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenleri ile çeşitli branşlarda Antrenör ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı birimlerin çeşitli kademelerine yönetici yetiştirmek amacıyla eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.

Fakültemiz ilk defa 2016-2017 eğitim-öğretim yılında; Antrenörlük Eğitimi Bölümü normal örgün öğretim programına 60, Antrenörlük Eğitimi Bölümü ikinci öğretim programına 60 öğrenci almak üzere eğitim-öğretim faaliyetine başlamıştır. Antrenörlük Eğitimi Bölümü normal ve ikinci öğretim programlarında toplam 437 öğrenci ile eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. 2016-2021 yıllarında bölüm başkanlığını Prof. Dr. Hayrettin GÜMÜŞDAĞ yürütmüştür, 2021 yılından itibaren ise bölüm başkanlığı Doç. Dr. Ali ÖZKAN tarafından yürütülmektedir.

Üniversitemiz, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde lisansüstü programlar açılması konusundaki teklifi 12.01.2022 tarihinde Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında incelenerek 25/12/2014 tarihli Yükseköğretim Genel kurul kararı dikkate alınarak Lisansüstü Eğitim-Öğretim Enstitülerinin Teşkilat ve İşleyiş Yönetmeliğinin 4. ve 7. Maddesi uyarınca Antrenörlük Eğitimi ABD Antrenörlük Eğitimi Yüksek Lisans Programı yüksek lisans programı açılması uygun görülmüştür ve o tarihten beri ABD başkanlığını Doç. Dr. Ali ÖZKAN yürütmektedir.

İlk kurulduğunda 2 lisans (N.Ö-İ.Ö) programına hizmet veren bölümümüz bünyesinde halen Lisansüstü Eğitim Enstitüsü kapsamında bölüm öğretim üyeleri Antrenörlük Eğitimi ABD Antrenörlük Eğitimi Yüksek Lisans Programı yüksek lisans programı eğitim vermektedir. Ayrıca üniversitemiz bünyesinde Lisansüstü Eğitim Enstitüsü kapsamında Antrenörlük Eğitimi ABD doktora programı açılabilmesi için hazırlıklar tamamlanmış ve başvuru aşamasındadır.

Antrenörlük Eğitimi Bölümü Antrenörlük’e yönelik 4 yıllık lisans eğitimi ikincil olarak ise sağlık bilgileri ile yoğunlaştırılmış spor bilimleri, fiziksel uygunluk (fitness) uzmanlığı, liderliği ve bu programdaki uygulamalı derslerde beden eğitimi özel öğretim yöntemleri kapsamında yer alan öğrenci ve öğretmen merkezli öğretim yöntemleri, kuramsal derslerde ise genel eğitim alanında uygulanan öğrenci ve öğretmen merkezli öğretim yöntemleri kullanılmaktadır. Gerek uygulamalı gerekse de kuramsal derslerde kullanılan değerlendirme yöntemleri, dersin konu alanına göre değişmekle birlikte öğrenci gelişimini ve başarısını değerlendirmeyi hedeflemektedir.

                                                  

Bölümümüz şehir merkezine 7 km uzaklıkta bulunan Yozgat Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kampüsü,  Mühendislik-Mimarlık Fakültesi binasında C/Blok 3. katta hizmet vermektedir.

 

                                                                                                                                     Doç. Dr. Ali ÖZKAN