İŞLETMEDE MESLEKİ EĞİTİM

Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü öğrencileri için İşyeri eğitimi yapabilecekleri firmalarda aranan nitelikler aşağıdaki gibidir;

1. Otomobil ana ve yan sanayi fabrikaları, motor onarımı ve bakımı yapan yetkili veya özel otomobil servisleri ve motor onarımı yapan atölyelere sahip devlet kurumları işletmede mesleki eğitim yapılabilecek yerlerdir.

2. İşyerinde Ortaöğretim, önlisans ya da lisans seviyesinde otomotiv veya makine bölümlerinden mezun en az bir aktif personel çalışıyor olmalı veya usta öğretcilik belgesine sahip olmalıdır.

3. Gece vardiyası olan işyerinde öğrenciyi gündüz çalıştıracak bir firma/kurum olmalı

Not: Protokol yapılan firmalar dışında öğrenci bir firma bulması halinde başvuru yapılan işyeri, birim komisyonu tarafından İşyeri Eğitiminden amaçlanan kazanımların elde edilip edilemeyeceği hakkında karar verecektir.

3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu Devlet katkısı Uygulaması Hakkında Bilgilendirme Sunumu içinn tıklayınız.

Gerekli evraklar;

1. Staj Kabul Belgesi ve Sözleşmesi (3 nüsha halinde düzenlenecektir)
  2. Müstehaklık Belgesi (E-Devletten temin edilecek.)
  3. Zorunlu staj talep belgesi (Kurum talep ederse kuruma teslim edilecektir)
  4. Staj/İşletmede Mesleki Eğitim Defteri
  5. IME-Staj İşletme Değerlendirme Formu

Not:  Öğrencilerin CBİKO üzerinden İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimine tamamladıklarına dair sertifikayı da başvuru sırasında getirmeleri gerekmektedir.

Yozgat Bozok Üniversitesi Uygulamalı Eğitimler Yönergesi