You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Yozgat Valiliği Kültür Müdürlüğüne bağlı Bebek ve Çocuk Kütüphanesi ile Yozgat Bozok Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi işbirliğinde, Mart-Haziran 2023 tarihlerini kapsayan Bahar Seminerleri başladı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevinç POLAT ve Fakültemizin alanında uzman öğretim üyeleri tarafından Yozgat Merkezde bulunan 6 yaş altı bebek-çocuk ve ebeveynlere hizmet veren Bebek ve Çocuk Kütüphanesi’nde sürdürülebilir kalkınma amaçları çerçevesinde belirlenen konularda anne ve babalara bir dizi seminer verilmesi planlandı. Seminerler ile ebeveynleri aile süreçleri ve çocuk bakımı konusunda bilgilendirme, çocuklarda riskli davranışlar ve sağlığı tehdit eden konularda farkındalık oluşturma, ailenin tüm bireylerinin sağlıklı yaşam davranışları geliştirmesine katkıda bulunarak yaşam kalitesini arttırma özelde aileyi genelde toplumu güçlü kılma hedeflendi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof Dr. Sevinç POLAT, Üniversite olarak toplumsal katkı etkinliklerini son derece önemsediklerini belirterek, seminerlerin devam edeceği müjdesini verdi. Aynı zamanda 04.04.2023 tarihinde “Sarsılmış Bebek Sendromu” konulu bir sunu gerçekleştirdi. Seminere ilgi ve katılımın yoğun olduğu gözlendi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenecek seminer programı şu şekilde; Dr. Öğr. Üyesi Şenay ARAS DOĞAN- Aile İçi İletişimde “Ben Dili”, Dr. Öğr. Üyesi Gökçen AYDIN AKBUĞA-İlkyardım Eğitimi(Zehirlenmeler, Katı Cisim Aspirasyonları), Dr. Öğr. Üyesi Esin CERİT-Psikolojik Sağlamlık, Dr. Öğr. Üyesi Yurdagül GÜNAYDIN-Aile İçi İletişimi Güçlendirmede Oyun, Dr. Öğr. Üyesi Selda YÜZER ALSAÇ- Çocuklarda Akılcı İlaç Kullanımı, Dr. Öğr. Üyesi Ayşe ŞENER TAPLAK- Anne-Bebek Aktivite Kitabı Tasarlama Etkinliği, Dr. Öğr. Üyesi Funda TOSUN GÜLEROĞLU- Aile Planlaması, Dr. Öğr. Üyesi Sevim ÇİMKE- Çocuklarda Dijital Ekran Kullanımı, Dr. Öğr. Üyesi Ergün YURTBAKAN- Çocukta Üstün Yetenek Alanları, Arş. Gör. Dr. Aybike BAHÇELİ-“İçimdeki Boşluk” (Stresle Baş Etme Etkinliği), Dr. Öğr. Üyesi Hacer DEMİRKOL- Stres Yönetimi. Yozgat’taki tüm ebeveynleri seminerlere katılmaya davet ediyoruz. Yozgat Bebek ve Çocuk Kütüphanesi ile iletişime geçerek eğitimlerin güncel tarihlerini öğrenebilir ve katılım kaydı oluşturarak seminerlere katılabilirler.