TARİHÇE

Fakültemizde, 5 araştırma görevlisi, 3 araştırma görevlisi doktor, 26 doktor öğretim üyesi, 13 doçent ve 3 profesör olmak üzere toplam 50 akademik personel görev yapmaktadır. Buna ek olarak, 6 idari personel ve 4 yardımcı personel fakültemiz bünyesinde çalışmaktadır.

2021-2022 Akademik Eğitim-Öğretim yılında fakültemizin lisans düzeyinde kontenjan doluluk oranı %100 olup, fakültemizde öğrenim gören 1717 öğrenci bulunmaktadır. Fakültemizde, akademisyen başına düşen öğrenci sayısı 35 olup Türkiye çapındaki lisans programları ortalamasına (30) yakındır. Bu sayıyı iyileştirme çabalarımız devam etmektedir.

Eğitim Fakültesi, eğitim-öğretim faaliyetlerinde modern bilgi teknolojileri araçlarını öğrenci ve öğretim elemanlarının kullanımına sunmuştur. Merkez yerleşkenin tüm binalarında kablosuz internet erişimi, teknolojik donanımlı sınıf ve iletişim teknolojileri derslerinin yapılması için teknoloji ile donatılmış bilgisayar laboratuvarları mevcuttur. Fakülte mevcut fiziki kapasite ve imkânlarla eğitim ve öğretim faaliyetlerini çağın gereklerine uygun biçimde yürütmeye devam etmektedir.

Fakültemizde, 15 projeksiyon makinesi, 14 akıllı tahta ile donatılmış toplam 35 derslik bulunmaktadır.  Bu derslikler arasında 2 dil laboratuvarı, 2 bilgisayar laboratuvarı, 1 fizik laboratuvarı, 1 kimya laboratuvarı ve 1 drama salonu yer almaktadır. Buna ek olarak, öğrencilerin faydalanabileceği 1 ortak çalışma ve okuma salonu ile çeşitli akademik etkinliklere ev sahipliği yapabilecek 1 konferans salonu bir de akademik toplantı salonu mevcuttur. Fakültemiz akademik personeline ayrılmış 69 bireysel ofis ve idari personel ile yönetime ayrılmış 10 ofis bulunmaktadır. Öğrencilerin kullanımına açık 1 kantin, 2 mescit, 1 kırtasiye birimi, ortak kullanılabilecek 15 bilgisayarı barındıran bekleme alanları ve fuaye alanı yer almaktadır.