HAKKIMIZDA

Yozgat Bozok Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü İşletme Anabilim Dalı, Yüksek Lisans Programı ve Doktora Programı olmak üzere iki programa öğrenci almaktadır.

İşletme Yüksek Lisans Programı altında İşletme, Uluslararası İşletmecilik, İşletme Yönetimi, Uluslararası İşletme Yönetimi, Muhasebe, Muhasebe ve Denetim, Muhasebe Bilgi Sistemleri, Muhasebe ve Finans Yönetimi, Bankacılık ve Finans, Uluslararası Finans, Uluslararası Finans ve Bankacılık, Uluslararası Ticaret ve Finans, İnsan Kaynakları Yönetimi, Yönetim Bilişim Sistemleri, İşletme Enformatiği, Girişimcilik, Uluslararası Girişimcilik, Uluslararası Ticaret, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik, Uluslararası Ticaret ve Lojistik, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi, Pazarlama, Reklamcılık, Halkla İlişkiler, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Havacılık Yönetimi, Sağlık Yönetimi, Turizm İşletmeciliği, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik, Seyahat İşletmeciliği, Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği, Konaklama İşletmeciliği, Endüstri Mühendisliği veya İşletme Mühendisliği mezunlarına genel işletme konuları dâhilinde lisansüstü eğitim olanağı sağlanmaktadır. İşletme Anabilim Dalı Yüksek Lisans programında verilen eğitim ile öğrencilerin ulusal ve uluslararası rekabette değişen koşullara uyum sağlayabilecek, özel sektör ve kamu kesiminin ihtiyaç duyduğu yönetici, uzman ve araştırmacı niteliklerine sahip olarak yetişmelerinin sağlanması amaçlanmaktadır.

İşletme Anabilim Dalı Doktora programı, İşletme veya İşletmenin alt anabilim dallarının birinden tezli yüksek lisans mezunu olanların teorik ve uygulamalı işletmecilik bilgisi elde edebilmelerine, işletme problemlerini çözümleyebilmelerine ve analitik düşünmelerine olanak sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Doktora programında verilen eğitim ile öğrencilerin günümüzün ve geleceğin çalışma hayatındaki gereksinimlerini karşılayabilecek düzeyde, özel sektör ve kamu kesiminin ihtiyaç duyduğu yönetici, uzman ve araştırmacı bireyler yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.