You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

İKTİSAT BÖLÜMÜ

Bozok Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine bağlı olarak eğitim veren İktisat Bölümümüz 1995-1996 Eğitim Öğretim yılında Erciyes Üniversitesine bağlı olarak eğitim-öğretime başlamıştır. 25 yıllık süreçte lisans eğitiminin yanı sıra bölümümüzde bilimsel çalışma ve araştırmalar açısından Yüksek lisans öğrenimi için uygun ortam hazırlanmıştır. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 2006 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla Bozok Üniversitesine bağlı fakültelerden birisi olarak Erciyes Üniversitesi’nden ayrılmıştır. Bu tarihten sonra Bozok Üniversitesine bağlı enstitüler kurulmuş ve bu enstitüler altında kurulan anabilim dallarında Yüksek Lisans eğitimi gereği ortaya çıkmıştır. Geçen sürede hem İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi hem de Bozok Üniversitesi öğretim üyeleri lisansüstü programı tecrübe ve bilgisine sahip olmuştur. 

Yozgat Bozok Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde 2018 yılından beri İktisat Tezli Yüksek Lisans Programı ve İktisat Tezsiz Yüksek Lisans Programı II. Öğretim şeklinde halen başarı ile yürütülmektedir.

Bölümümüz akademik kadrosunda  1 Profesör, 2 Doçent, 4 Doktor Öğretim Üyesi, 1 Öğretim Görevlisi,  3 Araştırma Görevlisi olmak üzere 11 öğretim elemanı bulunmaktadır.

İktisat Eğitiminin Önemi 

İktisat alanında çağdaş bilgilerle donatılmış, bilgilerini yaratıcı ve yenilikçi bir şekilde kullanabilen ve bilgi teknolojisini uygulamaya dönüştürebilen; global anlamda başarı kollayan, ulusal ve Atatürkçü kimliğini küresel değerlerle bağdaştırabilen; iktisat biliminde edindiği bilgiler ışığında akademik araştırmalar yapabilen ve bu araştırmaları literatüre kazandırabilen; üniversite-sanayi-devlet işbirliğini geliştirebilen; ve ayrıca kamu, özel sektör ve hizmet sektörü alanlarında başarıyı yakalayabilecek elemanların yetiştirilmesi açısından iktisat eğitimi büyük öneme haizdir.

İktisat eğitimi, çağımız ekonomilerinin yapısını, işleyişini ve sorunlarını sistematik olarak inceleyen bilgileri vermeyi amaçlar. Bu kapsamda bir ekonominin mikro ve makro temeldeki özelliklerine uygun olarak bir müfredat programı izler. Her iki düzeydeki ekonomik yönetimin başarılı olabilmesi için gerekli bilgileri öğrencisine kazandırır. Ayrıca, uluslararası ekonomik ilişkilerin niteliği hakkında bilgiler vererek, ulusal ekonomi-küresel ekonomi ilişkilerinin mahiyetini kavratır.