You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Hemşirelik Anabilim Dalı

Öğrencinin hemşirelik bilim dalına özgü seçilen konu alanına ilişkin bilgilerini ve becerilerini geliştirebilmesi, hemşirelik hizmetlerinde bilimsel yöntem kullanabilmesi, öğretim ve uygulamayla ilgili ilke ve yöntemlerini çalışma alanlarına aktarabilmesi, bilimsel araştırmalara ilişkin bilgilerini uygulamaya koyabilmesi, çalıştıkları alanda eğitim programlarının sorumluluğunu yürütebilmesini, toplumun değişen sağlık sorunlarının çözümüne yönelik yeni sağlık politikaları oluşturulmasında etkili olabilmesini kapsamaktadır.

Hemşirelik Anabilim Dalı Programı Başvuru Şartları

Hemşirelik Anabilim Dalı’nda aktif olarak Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Yüksek Lisans Programı ve Hemşirelik Esasları Yüksek Lisans Programı’na öğrenci alımı yapılmaktadır.

Öğrencilerin programa kabulü Yozgat Bozok Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin öğrenci kabulü ile ilgili maddelerine uygun olarak gerçekleştirilmektedir. Programlara başvurabilmek için, Hemşirelik/Sağlık Bilimleri Fakülteleri Hemşirelik Bölümü’nden lisans mezunu olmak gerekmektedir.

Hemşirelik Yüksek Lisans Programı Mezunlarının Çalışma Alanları

Programı tamamlayan adaylar, uzmanlık alanlarına uygun olarak genel ve özel dal hastaneleri ve merkezlerinde, toplum sağlığı kurumlarında, uzman klinik hemşire, eğitim hemşiresi, yönetici hemşire vb. ve üniversitelerde akademisyen olarak çalışabilmektedirler.