You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

1. Akademik Kariyer: Fizik bölümü mezunları üniversitelerin Fen Bilimleri, Nükleer Bilimler, Enerji, Yüksek Teknoloji Enstitülerinde yüksek lisans ve doktora eğitimlerine devam ederek akademik kariyer yapabilmektedirler. Lisansüstü eğitimleri sırasında gerekli koşulları sağlamaları halinde Araştırma Görevlisi olarak da çalışabilmektedirler. Ayrıca fizik bölümü mezunları Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından sağlanan burslar ile yurt dışındaki üniversitelerde yüksek lisans ve doktora eğitimi alabilmekte, bu eğitim sonrası Türkiye’deki üniversitelerde akademik kariyerlerine devam edebilmektedirler.

2. Çeşitli Kamu Kuruluşları: Fizik bölümü mezunları;

Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) ve TAEK’e bağlı kuruluşlar olan Çekmece Nükleer Araştırma Merkezi, Sarayköy Nükleer Araştırma ve Eğitim Merkezi ile Ankara Nükleer Araştırma ve Eğitim Merkezi,

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve TÜBİTAK’a bağlı kuruluşlar olan Marmara Araştırma Merkezi (MAM), Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM)

Devlet İstatistik Enstitüsü, Türk Telekom, Aselsan, Roketsan, Türk Standartları Enstitüsü,

Devlet hastanelerinin radyoloji bölümlerinde (Sağlık Fiziği alanında lisansüstü eğitim almaları durumunda) gibi kamu kuruluşlarda uzman, araştırmacı veya memur olarak çalışabilirler.

3. Özel Sektör: Fizik bölümü mezunları;

Özel hastanelerin radyoloji bölümlerinde (Sağlık Fizik alanında Yüksek Lisans yaptığı takdirde)

Çeşitli firmaların kalite kontrol laboratuvarlarında, Bilgisayar ve bilişim firmalarında, Teknik cihazların satış ve servisini sağlayan şirketlerinde, Elektronik ve sanayi alanında çalışan kuruluşlarda

Medikal üretim yapan firmalarda çalışabilirler.

Ayrıca fizik bölümü mezunları İş Güvenliği Uzmanlığı eğitimine katılıp sertifika alarak özel sektörde ve kamu kuramlarında “İş Güvenliği Uzmanı” olarak çalışabilirler.