Bölümümüzde, Genel Gazetecilik, Basın Yayın Tekniği, Basın Yayın İşletmeciliği Anabilim Dalları bulunmaktadır. Bölümümüzde verilen kuramsal gazetecilik eğitimiyle öğrencilerimize, bir gazetecinin sahip olması gereken temel ve güncel bilgileri vermekteyiz. Ders programımız öğrencilerimizin, toplumsal, ekonomik ve siyasal gelişmelerle gazetecilik alanı arasındaki ilişkiyi kurabilmelerini sağlamaya yönelik olarak oluşturulmuştur. Öğrencilerimiz, medyanın toplumdaki rol ve sorumluluğunun bilincinde olarak mezun olurlar. Medya endüstrisinin sorunlarına eleştirel bakmayı öğrenirler. Bunun için, iletişim biliminin kuramsal bilgisinin yanı sıra sosyoloji, siyaset bilimi, siyasi tarih, hukuk, ekonomi bilimleri de temel düzeyde müfredatımızda yer almaktadır.

Teorik eğitimin yanında uygulama eğitimiyle ise öğrencilerimiz bilgi elde etmeyi, elde edilen bilgiyi  gazeteciliğin gerektirdiği formatlara göre düzenleyerek gazetecilik etiği çerçevesinde etkili biçimde aktarmayı öğrenmektedir. Sadece yazılı basın değil, televizyon, radyo ve yeni medya başta olmak üzere her türlü medya için haber yapabilen, teknolojiyi iyi kullanabilen öğrenciler yetiştirmeyi hedeflemekteyiz.  Bu nedenle uygulama eğitimine birinci sınıftan itibaren başlamaktayız. Temel Gazetecilik, Gazetecilik Uygulamaları, Dijital Gazetecilik uygulamaları zorunlu derslerdir ve her biri ikişer dönem olmak üzere birer yıl boyunca sürmektedir. Haber Toplama ve Yazma Teknikleri, Haber Analizi ve Editörlüğü derslerimiz tek dönemlik zorunlu uygulama derslerimizdir. Ayrıca öğrencilerimizin ilgi alanlarına göre seçebileceği Yeni Medya Haberciliği, Sağlık Haberciliği, Araştırmacı Gazetecilik gibi branşlarımız bulunmaktadır.