Bölümümüz tarafından gazetecilere verilen 'Gazeteciler İçin Yapay Zeka Araçları' eğitimi başarıyla sonuçlandı. Eğitim, Yeni Medya ve İletişim Bölümü Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Nazmi Ekin Vural tarafından verildi ve yaklaşık iki saat sürdü. Eğitimde gazetecilerin haber üretiminde yapay zekayı nasıl kullanabileceği anlatıldı ve bazı yapay zeka araçları hakkında bilgi verildi. Rektörümüz Prof. Dr. Evren Yaşar da atölye çalışması sırasında fakültemizi ziyaret etti ve eğitimin gerçekleştirildiği Haber Atölyesi'nde incelemelerde bulundu. Yapay zeka eğitimi ile ilgili bilgi alan Rektörümüz, eğitime katılan basın mensuplarına teşekkür etti. Gazetecilerle sohbet eden Yaşar, teknolojinin önemine dikkati çekerek teknolojinin bilgisinin yaygınlaşması için üniversite olarak tüm olanaklarını seferber edeceklerini ve gelecek dönemde bu tür etkinlikleri arttırarak sürdüreceklerini kaydetti.