TARİHÇE
Yozgat Bozok Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nin kurulması Üniversitemiz Senatosu' nun 10.08.2018 tarihli ve 11 sayılı toplantısında almış olduğu 2018.011.103 no' lu kararı ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı' na teklif edilmiş olup, 30.06.2020 tarihli Resmi Gazete' de yayımlanan 2704 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile kurulmuştur.
Fakültemiz, Temel Bilimler ve Klinik Bilimler olmak üzere 2 bölüm ve Klinik Bilimler Bölümü'ne ait 8 anabilim dalından oluşmaktadır. Klinik Bilimler Bölümü ve bu bölüm altında yer alan anabilim dallarının kurulması 24.03.2021 tarihli, Temel Bilimler Bölümü ve bu bölüme bağlı Temel Tıp Bilimleri Anabilim Dalı'nın kurulması ise 31.03.2021 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu Toplantısı’nda kararlaştırılmıştır. Fakültemize, 15.02.2021 tarihinde Prof. Dr. Nilüfer ÇELEBİ, dekan olarak atanmış olup, 05.03.2021 tarihinde kurucu dekan olarak görevine başlamıştır. 01.03.2024 tarihi itibariyle Dekan(Uhde) olarak Prof.Dr. Yusuf HIDIR görevine başlamıştır. Fakültemizde Ağız , Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı'nda 1 profesör, Diş Hastalıkları ve Tedavisi Anabilim Dalı’nda 2 doktor öğretim üyesi, Endodonti Anabilim Dalı'nda 1 doktor öğretim üyesi, Pedodonti Anabilim Dalı’nda 3 doktor öğretim üyesi ve Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı’nda 2 doktor öğretim üyesi olmak üzere toplam 9 öğretim üyesi bulunmaktadır. Ayrıca fakültemiz idari kadrosunda 1 fakülte sekreteri, 2 şef, 8 sağlık teknikeri, 1 büro personeli, 1 bilgisayar mühendisi , 3 memur , 5 temizlik görevlisi ve 1 teknik personel görev yapmaktadır.
Fakültemiz öğretim üyelerinin ve idari personellerinin odaları Yozgat Bozok Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi binasında yer almaktadır.
Fakültemizdeki eğitim programı (sağlıklı diş ve insan yapısı, hastalıkların oluş mekanizmaları, teşhis ve tedavilerin öğretilmesi) I., II. ve III. sınıflarda verilen teorik dersler ile birlikte; I, II ve III. sınıf güz yarıyılında preklinik ve fantom laboratuvarlarında hastaların simüle edildiği laboratuvar uygulamaları; IV. ve V. sınıflarda teorik derslerle birlikte öğretim üyeleri gözetimi altında hastane ortamında gözlemci ve birebir hasta bakılmasını içermektedir.
Fakültemizde toplamda 160 öğrenci mevcuttur. Öğrencilerin teorik eğitimleri Diş Hekimliği Fakültesi binasında gerçekleştirilmektir. Öğrencilerin uygulamalı eğitimlerini yapabilecekleri 1'er adet preklinik, alçı ve fantom (hasta simülasyon) laboratuvarı bulunmaktadır. Kliniklerimiz açılma aşamasındadır.