You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Programın Amacı

Yaşlı Hizmetleri Bakım Programının eğitim esaslarını;  yaşlının temel özelliklerini ve gereksinimlerini bilme ve bu doğrultuda yaşlının ihtiyaçlarını karşılama becerisi kazanma, aynı zamanda da   yaşlıya bütüncül yaklaşabilme yetisi oluşturmaktır.

Programdan Mezun Olacak Öğrencilerin İstihdam Olanakları:

KPSS sınavını kazanmış olmak ve atanmak şartı ile bu sektördeki Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışabilecekleri gibi Yaşlı Bakım hizmeti veren Özel Sağlık Kurum ve Kuruluşlarında Sağlık Teknikeri olarak çalışabilirler.

Bu programdan mezun olan öğrenciler, dikey geçiş kapsamında başvurabilecekleri lisans programlarını, bu programların koşullarını ve bu programlara alınacak öğrenci sayılarını gösteren 2018 Meslek Yüksekokulları İle Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Kılavuzu’ndan detaylı bilgiye ulaşabilirler. Bu kılavuzda, adayların nasıl başvurabilecekleri, lisans programı tercihlerini nasıl yapacakları, sınav, değerlendirme ve yerleştirme işlemleri, meslek yüksekokulu müdürlükleri ve açıköğretim önlisans programlarının bağlı olduğu birimlerce yürütülecek işlemlerle ilgili ilke ve kurallar yer almaktadır.

ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavında başarılı olmaları halinde;

  • Beslenme ve Diyetetik
  • Gerontoloji
  • Fizyoterapi ve Rehabilitasyon
  • Hemşirelik
  • Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri,

Lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler.