You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

             Müdür

 

YÖNETMELİK MADDE 7- (1) Müdür, Merkezin faaliyet alanlarıyla ilgili konularda çalışan, Üniversitenin öğretim elemanları arasından üç yıl için Rektör tarafından görevlendirilir. Süresi dolan Müdür, yeniden görevlendirilebilir. Rektör gerekli gördüğü hâllerde süresi dolmadan Müdürü değiştirebilir. Müdüre çalışmalarında yardımcı olmak üzere, Üniversitenin öğretim elemanları arasından iki kişi Müdürün önerisi üzerine Rektör tarafından üç yıl süreyle müdür yardımcısı olarak görevlendirilir. Müdür yardımcısı, Müdürün yokluğunda Müdüre vekâlet eder. Müdür yardımcıları görevlendirme süresinin sonunda, Rektör tarafından tekrar görevlendirilebilir veya süresinden önce görevine son verilebilir.

 

Merkez Müdürünün Görevleri :

 

a) Merkezi temsil etmek.

 

b) Yönetim Kurulunu toplantıya çağırmak ve butoplantılara başkanlık etmek.

 

c) Yönetim Kurulunun aldığı kararları ve çalışma programını uygulamak.

 

ç) Merkezin çalışmaları ile ilgili yıllık faaliyet raporunu ve bir sonraki yılın çalışma programını hazırlamak ve Yönetim Kurulunun onayına sunmak.

 

d) İdarî işleri yürütmek.

 

e) Her yıl Merkezin çalışmalarıyla ilgili olarak Yönetim Kurulunun görüşlerini aldıktan sonra Rektöre rapor sunmak.

 

f) Merkezin ödenek ve kadro ihtiyaçlarını gerekçeli olarak tespit edip, Yönetim Kurulunun görüşlerini aldıktan sonra Rektöre sunmak.

 

 Müdür Yardımcısı

 

YÖNETMELİK MADDE 7- (1) Müdür, Merkezin faaliyet alanlarıyla ilgili konularda çalışan, Müdüre çalışmalarında yardımcı olmak üzere, Üniversitenin öğretim elemanları arasından iki kişi Müdürün önerisi üzerine Rektör tarafından üç yıl süreyle müdür yardımcısı olarak görevlendirilir. Müdür yardımcısı, Müdürün yokluğunda Müdüre vekâlet eder. Müdür yardımcıları görevlendirme süresinin sonunda, Rektör tarafından tekrar görevlendirilebilir veya süresinden önce görevine son verilebilir.

 

             Kütüphaneci

 

            a) Merkeze satın alma, bağış ya da değiş tokuş yolları ile gelen basılı kitapların, rafa çıkarak kullanıcının hizmetine sunulmasına dek geçirdiği kataloglama, sınıflama, etiketleme gibi teknik süreçlerin, kurallara uygun biçimde yürütülmesinden, yönetim, organizasyon ve denetiminden sorumlu olmak.

 

            b) Birimimizin internet sayfasıyla ilgili birim bilgilerini eklemek, çıkarmak ve değiştirmek, kurumsal mail adresini takip edip gerekli yönlendirmeleri yapmak.

 

            c) Araştırmacıların belli bir konuya yönelik çalışmaları sırasında  karşılaştıkları problemleri kütüphane kaynaklarından yararlanmak suretiyle cevaplamak ya da onlara kaynak göstererek çözüm getirmek.

 

            d) Birimin  bütün yazışma işlemlerini yapmak, kaydını tutmak, cevap yazılacaksa gereğini yapmak.

 

            e) Görev alanında kalite yönetim sistemi ile ilgili evrakları hazırlamak.

 

            f) Müdür ve Müdür yardımcısı tarafından yazılı veya sözlü verilen diğer iş ve işlemleri yapmak.