You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

İş Güvenliği Uzmanı Görev Tanımı

 

Görevin Kısa Tanımı


İş Güvenliği Uzmanları, İş Sağlığı ve Güvenliği alanında görev yapmak üzere Bakanlıkça yetkilendirilmiş, İş Güvenliği Uzmanlığı belgesine sahip mühendis, mimar, İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü mezunları veya teknik elemanlardan görevlendirilirler.

Usul ve esasları kanun ve yönetmelikle belirlenen iş sağlığı ve güvenliği konularında faaliyetlerini yürütürler.

Görev, Yetki ve Sorumlulukları


  1. Yozgat Bozok Üniversitesi bünyesinde İSG hizmetlerinin yürütülmesini sağlar.
  2. Risk değerlendirmelerinin yapılmasında ekip liderliği yapmak
  3. İş kazaları ve ramak kala olaylarının incelenmesini sağlamak.
  4. İşveren ve çalışanlar için İSG konusunda danışmanlık hizmeti vermek.
  5. Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimlerinin düzenlenmesi ve verilmesini sağlamak.
  6. Komite kurul toplantılarına katılmak.
  7. Bina turları ve saha gezi/denetim yapılmasını sağlamak ve katılmak.
  8. Alt işverene bağlı çalışanların İSG hizmetinin denetimini sağlamak.
  9. İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği kanununda belirtilen görevleri yapmak.
  10. Yozgat Bozok Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulama Yönergesi gereği gerekli raporlama işlemlerini yerine getirmek.
  11. Birime gelen her türlü evrak ve dokümanları mevzuata uygun olarak kaydetmek, dosyalamak, çoğaltmak, tasnif etmek, arşivlemek.
  12. Faaliyet alanı ile ilgili kendisine havale edilen veya istenen iş ve işler ile evrakların/yazıların gereğini eşgüdümlü olarak yapmak, cevap yazılarını hazırlamak(kurum içi-kurum dışı), paraflamak ilgili üst yönetici/yöneticilerin onayına/parafına sunmak,
  13. Birimden çıkan her türlü yazı ve dokümanı dağıtıma hazırlamak.
  14. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik ve Bozok Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulama Yönergesinde tanımlanmış olan yetkilere sahiptir.
  15. İşyerinde belirlediği hayati tehlikenin ciddi ve önlenemez olması ve bu hususun acil müdahale gerektirmesi halinde işin durdurulması için işverene başvurmak.
  16. Görevi ile ilgili süreçleri Üniversitemiz Kalite Politikası ve Kalite Yönetim Sistemi çerçevesinde, kalite hedefleri ve prosedürlerine uygun olarak yürütmek,
  17. Görevi gereği işyerinin bütün bölümlerinde iş sağlığı ve güvenliği konusunda inceleme ve araştırma yapmak, gerekli bilgi ve belgelere ulaşmak ve çalışanlarla görüşmek.
  18. Görevinin gerektirdiği konularda işverenin bilgisi dâhilinde ilgili kurum ve kuruluşlarla işyerinin iç düzenlemelerine uygun olarak işbirliği yapmak.