Tarım Ekonomisi Bölümü öğrencilerimizin uygulama derslerinde Fakülte bünyesinde bulunan uygulama alanları kullanılmaktadır.
İlimiz Sorgun ilçesine bağlı Gedikhasanlı Köyü’nde kurulu olan 114 dekarlık alanda Bahçe Bitkileri ağırlıklı olmak üzere Tarla Bitkileri ve Bitki Koruma Bölümleri ile alakalı araştırma ve uygulama çalışmaları yapılmaktadır. Gedikhasanlı Araştırma ve Uygulama Çiftliği yoğun olarak, elma (MM 106 klon anacı üzerine 9 çeşit-15 dekar), armut (OHF 333 ve Quince A üzerine 7 çeşit-12 dekar), kiraz (SL 64 ve Maxima 14 üzerine 8 çeşit-3 dekar), ceviz (7 çeşit-10 dekar), anaç damızlık parseli (elma ve bağ klon anaçları) ve sebzelerden oluşan parselleri içinde barındırmaktadır.
Ayrıca çeşitli mantar türlerinin üretiminin yapıldığı ve mantar üzerine çalışmaların yürütüldüğü 1 adet mantar üretim tesisi; süs bitkilerinin hasat sonrası fizyolojisine ilişkin çalışmaların yürütüldüğü 1 adet vazo ömrü odası; meyve fidanlarında köklendirme çalışmalarının yürütüldüğü 1 adet sera; aşılı asma fidan üretiminin yapıldığı 1 adet sera ve aşılama, suda bekletme ve termoterapi ile 2 adet soğuk hava deposundan oluşan 1 adet aşılı asma fidanı üretim ünitesi bulunmaktadır