-Matematik, Fen Bilimleri ve Ziraat Mühendisliği alanında sahip olduğu bilgiyi, karşılaşacağı karmaşık mühendislik problemlerinde kuramsal ve uygulamalı olarak çözer.
-Tarımsal alanlarda görülen biyotik ve abiyotik sorunları tanıyabilir, yaygınlık durumları ile zarar/yarar düzeylerini saptayabilir. Bitki koruma problemlerinin laboratuvarda çözümüne yönelik teknik analizler yaparak sonuçları değerlendirme, yorumlama ve rapor etme becerisi kazanır.
-Tarımsal alandaki evrensel bilgileri takip edebilir ve alanındaki kişilerle iletişim kurabilir.
-Kültür bitkisi yetiştiriciliğinde verim kaybına neden olan etmenlerin sistematiği, ekolojisi, biyolojisi ve mücadele yöntemlerini öğrenir.
-Bitkisel üretimde karşılaşılan bitki koruma problemlerini çağdaş teknikler kullanarak tanıyabilme, verileri analiz edebilme, yorumlayabilme ve kanıta dayalı çözüm yöntemlerini seçme ve uygulama becerisi kazanır.
-Doğal kaynakların korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması için hangi zirai mücadele yöntemlerinin nasıl kullanılması gerektiğini bilir.
-Mesleğiyle ilgili konularda bireysel ve çok disiplinli takımlarda etkin çalışabilme becerisi ve sorumluluk alma özgüvenini kazanır, sorumluluğu altında çalışanların mesleki gelişimine yönelik etkinlikleri planlayıp yönetebilir.
-Yaşam boyu öğrenme prensibinin kariyerindeki önemini kavrar, bilişim teknolojilerinden etkin bir şekilde yararlanarak mesleki bilgi ve becerilerini sürekli olarak geliştirir.
-Bitki Koruma ile ilgili bilgi ve fikirlerini sözlü ve yazılı sunum teknikleri kullanarak mesleki bilgilerini tarımın ilgili paydaşlarına aktarabilme, üretici ve uygulayıcı kuruluşlarla iletişim kurabilme yetkinliği kazanır.
-Bitki Koruma alanı ile ilgili danışmanlık, denetim ve bilirkişilik yapar.
-Bitki Koruma alanında, mevzuata uygun şekilde iş sağlığı ve güvenliğine, çevre korumaya ve bilimsel ile etik değerlere dikkat ederek hareket eder.
|