You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Döneminden itibaren Makine programı Önlisans programında kayıtlı bulunan tüm öğrencilere uygulanacak olan müfredat uygulama esasları aşağıda belirtilmiştir.

 

MAKİNE PROGRAMI

GÜNCELLENEN ÖNLİSANS PROGRAM MÜFREDATI UYGULAMA ESASLARI

 

  1.  Makine Resim ve Konstrüksiyon Programı müfredatı, bölüm kararı ile güncellenmiştir. Tüm eski müfredattaki dersler (2017 yılı öncesine ait müfredatlar) 2017 yılı müfredatina intibaklanmıştır. (Tablo 1, 2017 Müfredatı)
  2. 2021-2022 Eğitim - Öğretim yılı ile birlikte yerel kredi hesaplaması tamamen kaldırılmış olup sadece AKTS kredisi uygulanacaktır. “Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi Düzeyleri” için belirlenen kredi toplamı gereği; iki yıllık Makine programı önlisans programından en az 120 AKTS kredisi başarılarak mezun olunabilecektir. AKTS (Avrupa Kredi Transfer Sistemi), öğrenci merkezli olarak öğrencinin iş yüküne dayalı bir kredi sistemidir. Öğrencinin bir dersi başarıyla tamamlayabilmesi için yapması gereken çalışmaların tümünü (teorik ders, uygulama, seminer, bireysel çalışma, sınavlar, ödevler vb.)  ifade eden bir değerdir. Güncellenen önlisans programı müfredatımızda bulunan tüm derslerin AKTS kredileri Tablo 2'de görülmektedir. Ayrıca, Makine programı Önlisans Programından mezun olabilmek için gerekli olan asgari zorunlu ve seçmeli ders kredileri de Tablo 2'de sunulmaktadır.
  3.  Önceki yıllarda eski önlisans programı ile eğitimine başlamış olan öğrenciler  Tablo 2'de belirtilen Müfredat İntibak Listesi çerçevesinde bizzat akademik danışmanları ile birlikte ders kayıt işlemlerini gerçekleştirecektir. Yeni önlisans programı müfredatının intibak esasları AKTS kredileri esas alınarak hazırlanmış olup, ders kayıt dönemlerinde öğrencilerimizin ve akademik danışmanlarının özellikle AKTS kredilerine dikkat etmesi gerekmektedir.
  4. Yozgat Bozok Üniversitesi Akademik Danışmanlık Yönergesinin 4. Maddesinin birinci fıkrası uyarınca, öğrencilerin danışman onayı işlemleri, danışmanlarıyla beraber yapılmalıdır. Bu nedenle öğrencilerimizin ders kayıt sürecinde bizzat danışmanlarının yanına giderek gerekli ders seçimlerini ve onaylarını yapmaları büyük önem taşımaktadır. Danışman onayları sürecinde danışmanıyla iletişime geçmeyen öğrencilerin ders kayıt ve onaylarından kaynaklı oluşabilecek sorunlarda sorumluluk tamamen öğrenciye ait olacaktır.
  5. Ders kayıtlarının ve danışman onaylarının sorunsuz yürütülebilmesi açısından öğrencilerimizin ve akademik danışmanlarının yukarıda bahsedilen hususları ve ekte sunulan tabloları dikkatle incelemeleri ve karşılaşılan herhangi bir sorunda Bölüm Başkanlığına ivedilikle bilgi vermeleri gerekmektedir.

 

          Tablo 1; 2017 Müfredatına ulaşmak için TIKLAYINIZ

          Tablo 2; İntibak tablosuna ulaşmak için TIKLAYINIZ