You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Genel Bilgiler:

Programın Amacı: Konusuyla ilgili kavram ve ilkeleri özümsemiş, inşaat sektörünün ihtiyaç duyduğu yeni sistemleri oluşturabilmek için gerekli olan projelerin tasarımı, İlgili standartlara ve deprem yönetmeliğine uygun şekilde imalatların yaptırılmasını sağlayacak yeteneklere sahip, İnşaat sektöründeki her türlü imalatların tekniğe uygun bir şekilde yapılmasını sağlayan ve kontrolünü yapabilecek birikimi olan, kamu sektöründe ve özel sektörde görev alabilecek nitelikli teknik elemanlar yetiştirmektir.

Mezunların Kazandığı Diploma ve Ünvan:

İnşaat Teknolojisi Programı’nda teorik ve uygulamalı dersler alarak ve 30 iş günlü yaz stajını tamamlayan öğrencilere önlisans diploması verilir ve bu diplomaya sahip olanlar “İnşaat Teknikeri“ ünvanını alarak kamu ve özel sektörde çalışabilir.

Mezunların Çalışma Alanları:

1.Kamu kurum ve kuruluşları: Karayolları Genel Müdürlüğü, Özel İdareler, Devlet Su İşleri, Belediyeler, Tüm Kamu Kurumları

2.Özel Sektör İşletmeleri: Mühendislik-Mimarlık Büroları, Yapı Denetim Şirketleri, Beton laboratuvarları, Zemin Mekaniği Laboratuvarları, Ulaşım Laboratuvarları, Beton Santrelleri, Yapı laboratuvarları.

Meslekte İlerleme Olanakları:

Önlisans programını bitiren kişi çalıştığı işyerinde performansına göre yöneticiliğe kadar yükselebilir. Ayrıca;*Anadolu Üniversitesi Açıköğretim İktisat Fakültesi veya İşletme Fakültesi lisans programlarına sınavsız kayıt yaptırıp dört yıllık fakülte diploması alabilir veya, *DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile Mühendislik Fakültelerine veya Mimarlık Fakültelerine  geçiş yapabilir. Dikey geçiş yapanlar mezuniyet sonrası “İnşaat Mühendisi” veya “Mimar” ünvanı alır.

Laboratuvarlarımız:

Beton Laboratuvarı

Zemin Mekaniği Laboratuvarı