Teknolojinin gelişmesiyle bilgisayarlar hayatımızın büyük bir bölümünü kaplamaya başladıkları gibi, öğretimin ve akademik hayatında da vazgeçilmez bir parçası olmuşlardır. Bilgisayarlar, öğrencilerin aktif bir şekilde öğrenme sürecine dahil olmaları, öğretime canlılık ve çeşitlilik getirmeleri, hızlı ve doğru geri bildirimler vererek öğrencilerin öğrenme hızlarını arttırmaları, fiziksel olarak yapmanın zor ya da sınıf ortamında imkansız olduğu deneylerin simülasyonlar yardımıyla yapılmasını sağlamaları gibi avantajlarıyla öğretimin en önemli unsurlarındandır.
Bozok Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda yeni nesil tekolojilere sahip 6 adet bilgisayar laboratuvarı bulunmaktadır. Laboratuvarlarımız yüksek konfigürasyonlu bilgisayardan, ve network cihazlarından oluşmaktadır.
Bilgisayar Laboratuvarı Kullanım Amaçları
Zamanını daha çok laboratuvarda geçiren öğrenci, işiyle ilgili uygulamaları geliştirmede daha etkili olacaktır. Eğitimi süresindeki projelerini gerçek dünya problemleri üzerinde uygulayan öğrenciler iş hayatının gereklerini anlamada çok daha erkenden deneyim kazanacak ve ilgili tecrübeyi kazanmaya daha fazla eğilimli olacaklardır. Bu düşünceyle, Bozok Üniversitesi TBMYO laboratuvarları, uygulayan öğrenciler yetiştirmek amacıyla kurulmuştur.
Laboratuvarlarda Bilgisayar Teknolojileri bölümü öğrencileri dışında birçok bölümde ders işlemektedir.
Öğrenciler, yüksek hızda internete sahip olan modern yapıdaki laboratuvarları ders dışında da kullanabilmektedir.
Bilgisayar Laboratuvarlarında Verilmekte Olan Dersler
Laboratuvardaki bilgisayarlarda programlama, veri tabanı tasarımı, modelleme, grafik tasarımı, elektronik devre simülasyonu gibi konularda kullanılan programlar kuruludur.
Labotavuvarlar özellikle Programlama Dilleri, Grafik Animasyon, Veri Tabanı Sistemleri, Algoritma Tasarımı, Bilgisayar Ağları,Görsel Programlama,Mobil yazılım, Yapay Zeka, Web Programlama gibi uygulama geliştirme derslerinde kullanılmaktadır.