You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Çocuk Gelişimciler Günü Sergisi ve Panel Etkinliği Gerçekleştirildi

Yozgat Bozok Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü tarafından, 29 Mayıs 2025 tarihinde “Çocuk Gelişimciler Günü Sergisi” ve “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Doğrultusunda Çocuk Gelişimi Paneli – 2” başlıklı etkinlik düzenlendi. Fakülte konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlik, akademik ve idari personel ile öğrencilerin katılımıyla yoğun ilgi gördü.

Etkinlik kapsamında açılan sergide, Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri tarafından  Doç. Dr. Erdinç KALAYCI'nın "Çocuk İstismarı ve Korunmaya Muhtaç Çocuklar" dersi  kapsamında hazırlanan ihmal ve istismar temalı sanatsal çalışmalar ile Dr. Öğr. Üyesi Selim TOSUN'un "Oyun ve Oyun Materyalleri" dersi kapsamında hazırlanan özgün oyun materyalleri ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Sergi, çocukların gelişimsel ihtiyaçlarına ve haklarına dikkat çekerken, öğrencilerin yaratıcılıklarını ve mesleki yeterliliklerini yansıttı.

Serginin ardından Dr. Öğr. Üyesi Şenay ARAS DOĞAN'ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde, Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinden “Eşitsizliklerin Azaltılması” teması doğrultusunda güncel konular ele alındı. Açılış konuşmalarını fakültemiz dekanı Prof. Dr. Sevinç POLAT ve bölüm başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Hamza ÖZ yaptığı panelde, çocuk haklarından tüketim kültürüne kadar farklı başlıklarda sunumlar yapıldı:

  • “Çocuk Hakları” başlıklı sunumuyla Esmagül Solmaz, çocukların evrensel haklarına dikkat çekti.

  • “Çocuk, Rekabet ve Sürdürülebilirlik” konusunu ele alan Rumeysa Komidik, erken yaşta rekabetin çocuk gelişimine etkilerini sürdürülebilirlik bağlamında değerlendirdi.

  • Fatma Naz Ağılıklıoğlu, “Helikopter Ebeveynlik” başlıklı sunumunda aşırı koruyucu ebeveynliğin çocuk üzerindeki etkilerini irdeledi.

  • Ayşe Merve Köken ise “Tüketim Kültürü ve Çocuklar” adlı sunumunda, medya ve pazar odaklı tüketimin çocuklar üzerindeki etkilerine değindi.

Program, panelist öğrencilere ve sergiye katkı sunanlara teşekkür belgelerinin takdim edildiği teşekkür merasimi ile sona erdi.

SKA4 SKA10