Kenevir Yetiştiriciliği ve Islahı Anabilim Dalı 2024-2025 Eğitim Öğretim yılı itibariye öğrenci kabulüne başlayan ve Kenevir Araştırmaları Enstitüsü bünyesinde yer alan Tarım ve Gıda Anabilim Dalı ile Ziraat Fakültesi bünyesinde yer alan ilgili bölümlerin birleşerek oluşturduğu multidisiplinler yapıda tezli yüksek lisans programıdır. Yüksek Öğretim Kanunu’nun amaç ve ilkeleri doğrultusunda, Kenevir Yetiştiriciliği ve Islahı Yüksek Lisans Programıyla, Kenevir bitkisi üzerinde uzmanlaşmış, en son bilgi ve yenilikler ile donatılmış, çevre ve insan sağlığını da dikkate alan, akademik anlayışa uygun bir bilgi birikimine ve analitik düşünceye sahip bilim insanlarının yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Aynı zamanda, öğrencilerin bilimsel ve tarafsız düşünme, problem çözme ve tasarım yeteneği kazanmış, dinamik ve atılımcı, çevre ve toplum bilincine sahip, analitik düşünebilen, alanında yetkin ve yenilikçi bir şekilde yetiştirilmesi hedeflenmektedir.