Kuruluş
Anabilim dalımız 2020-2021 Bahar Döneminde eğitime başlamıştır. Anabilim dalımız bünyesinde Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans olmak üzere iki program bulunmaktadır. Anabilim dalımızda eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri 1 Profesör, 1 Doçent, 13 Doktor Öğretim Üyesi, 5 Araştırma Görevlisi ve 2 Öğretim Görevlisi tarafından sağlanmaktadır.
Program Profili
Yüksek Lisans programlarında öğrencilerinin ilgili program alanında en güncel bilgilerle donatılması ve var olan bilgilerin yenilenmesi amaçlamaktadır. Programın hedefi analiz ve problem çözme yeteneği gelişmiş, eleştirel ve yaratıcı düşünebilen, etkili ilişkiler kurabilen ve sürdürebilen, takım çalışmasını en etkin şekilde uygulayabilen, inisiyatif alan, riski ve değişimi yöneten ve bütün bunları yaparken iş etiği çerçevesinde hareket eden kaliteli iş gücü yetiştirmektir. Bu program ile öğrenciler global bir anlayış içinde medya sektörünü ve iletişim olgusunu kavrama olanağı elde edecekler ve hem kişisel hem de profesyonel anlamda farklılık yaratma konusunda önemli adımlar atmış olacaklardır. Program sonunda öğrenciler gerek Türkiye genelinde, gerekse tüm dünyada kendi alanlarında görev alabilmek üzere, sağlam bir temel kazanmaktadırlar. Anabilim dalımız iletişim bilimleri alanında ihtiyaç duyulan nitelikli insan gücünün ve uzmanların yetiştirilmesini amaç edinmiştir.
Kabul ve Kayıt Koşullarımız
İlgili Fakültelerin Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Radyo, Televizyon ve Sinema, Sinema ve Televizyon, Gazetecilik, Basın Yayın, iletişim Tasarımı veya İletişim Bölümlerinden mezun olmak
Yeterlilik Koşulları ve Kuralları
Yüksek Lisans Programlarının yeterlilik koşulları ve kuralları Yozgat Bozok Üniversitesi lisansüstü eğitim-öğretim ve sınav yönetmeliğinde belirtilen hususlarla belirlenmiştir. Lisans diploması, Transkript belgesi, ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) belgesi ve eğer mevcutsa yabancı dil belgesi. Yabancı öğrenciler için, lisans diploması ve transkript.
Anabilim Dalı Olanakları
Yüksek lisans programımızda, televizyon stüdyosu, radyo stüdyosu, haber merkezi, halkla ilişkiler atölyesi, PC laboratuvarı, kurgu laboratuvarı ve kütüphane bulunmaktadır.
Mezunların İstihdam Profilleri
Programdan mezun olan öğrenciler, kariyerlerinde akademik olarak ilerleme imkanı elde etmektedir. İletişim fakültesi mezunları açısından, yüksek lisans program mezunları, lisans alanının sunduğu kariyerler imkanlarını kalifikasyon açısından genişletmektedirler. Alan dışından başvurup programı bitirenler ise kurumsal iletişim departmanları, reklam ajansları, radyo, televizyon ve sinema sektörü, yerel ve ulusal gazetelerdeki iş imkanlarıyla muhatap olacak profile yakınlaşmaktadır. Bunların haricinde, alan içi ve alan dışından başvurup programı bitiren mezunlar, akademik olarak açılan kadro imkanlarından yararlanmakta ve bir üst derece olan doktora eğitimine hak kazanmaktadırlar. Programdan mezun olanlar, İletişim Bilimleri alanında Tezli Yüksek Lisans diploması almaya hak kazanmaktadır.