Yozgat Bozok Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’ne bağlı olarak akademik faaliyetlerini sürdüren İletişim Bilimleri anabilim dalımız, iletişim disiplini içerisinde yer alan disiplinler arası bir çalışma alanıdır. İletişim Fakültemiz bünyesinde bulunan Radyo, Televizyon ve Sinema, Gazetecilik, Halkla ilişkiler ve Reklamcılık bölümlerini bir çatı altında toplayan anabilim dalımızda 1 Profesör, 5 Doçent, 10 Doktor Öğretim Üyesi, 5 Araştırma Görevlisi Doktor, 2 Araştırma Görevlisi ve 2 Öğretim Görevlisi bulunmaktadır.

Anabilim dalımız, Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans programları ile bilimsel ve akademik çalışmalar yapabilecek yeterliliğe sahip uzmanlar yetiştirmektedir. Öğrencilerimiz, üretken, nitelikli, vizyon sahibi, bilimsel ve eleştirel düşünen, her türlü medya aracılığı ile oluşturulan üretim ve tüketim süreçlerini değerlendirebilen uzmanlar olarak programımızı tamamlayacaklardır. Anabilim dalımız ayrıca akademinin, medya sektörünün ve iş dünyasının nitelikli insan kaynağı ihtiyacına katkı sunmayı hedeflemektedir.