PROGRAMLA İLGİLİ GENEL BİLGİLER

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Farmakoloji Anabilim Dalı Farmakoloji Tezli Yüksek Lisans Programı 2022 yılında açılmıştır. İlk öğrencilerini 2022-2023  Eğitim-Öğretim yılı Güz yarıyılında almıştır.

Farmakoloji Yüksek lisans eğitimi ile doktora ve akademik kariyer gibi ileri akademik çalışmalara hazırlık olması, lisans düzeyindeki farmakoloji bilgilerinin belirli bir ilaç grubu,  hasta ya da hastalığa odaklanmış ve ileri düzeyde araştırılması ve bu araştırmalar ile ortaya çıkan eksikliklerin özgün tez çalışmaları ile giderilmesi programın amaçları arasında yer almaktadır.

Öğrencilere lisansüstü düzeyde Temel Farmakoloji eğitiminin verilmesi ve farmakolojik araştırmalara yönelik olarak teorik ve pratik bilgilerin aktarılması, bilimsel araştırma yapabilen ve elde ettiği sonuçları uluslararası düzeyde sunabilen araştırıcı insan gücünün yetiştirilmesi amacıyla Farmakoloji yüksek lisans programı açılmıştır.

Farmakoloji Yüksek Lisans programı ile Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının merkez ve taşra teşkilatlarında çalışabilecek, ulusal veya uluslararası ilaç firmaları veya laboratuvarlarda Ar-Ge faaliyetlerinde bulunabilecek veya üst düzey yönetici olabilecek, gerekli şartları sağladığı durumda üniversitelerde akademik kadrolara atanabilecek insan gücü yetiştirilmesine olanak sağlayacaktır.

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Farmakoloji Anabilim Dalında 1 profesör, 1 doçent ve 2 doktor öğretim üyesi görev yapmaktadır.

PROGRAM MEZUNİYET ŞARTLARI

Farmakoloji Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programından yüksek lisans derecesi alabilmek için en az sekiz ders, tez çalışması ve uzmanlık alan dersleri olmak üzere toplam en az 120 AKTS kredisini tamamlaması ve Yozgat Bozok Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin ilgili hükümlerini yerine getirmeleri gerekmektedir.

PROGRAMIN AMACI

Farmakoloji  alanında yüksek lisans eğitimi vermek

PROGRAMIN EĞİTİM TÜRÜ

Tam zamanlı

PROGRAMIN ÖĞRENİM DİLİ

KAZANILAN DERECE

Bu programdan “Bilim Uzmanı” ünvanı ile mezun olunmaktadır.

PROGRAMIN ÖĞRENİM SÜRESİ VE SÜREÇLERİ

Öğrenim süresi 4 yarıyıldır.

PROGRAMA BAŞVURU, KAYITLAR VE YATAY GEÇİŞLE ÖĞRENCİ KABULÜ

Bu konular ile ilgili güncel bilgi için " Yozgat Bozok Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği” https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2022/06/20220613-4.htm