Genel Bilgiler | Biyoloji Bölümü | Fen Fakültesi | Marmara Üniversitesi

Yüksek Lisans Programı Tarihçesi

Biyoloji Anabilim Dalı, Yozgat Bozok Üniversitesi, Fen Bilimlerine Enstitüsüne bağlı olarak 2008-2009 Eğitim-Öğretim yılında açılmış olup halen Yozgat Bozok Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’ne bağlı olarak eğitim programını sürdürmektedir.

Şaperon Proteinleri İşini Ciddiye Alır - Genetik Haberleri

Doktora Programı Tarihçesi

Yozgat Bozok Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Anabilim Dalında doktora programı 2017-2018 eğitim öğretim yılında başlamıştır. Fen Bilimleri Enstitüsüne bağlı olarak kurulmuş ve Botanik, Genel Biyoloji, Hidrobiyoloji, Moleküler Biyoloji, ve Zooloji bilim dallarında doktora eğitimi vermektedir. Bölümümüze her dönem Anabilim dalı yıl güz ve bahar yarıyıl başlangıçlarında adı geçen bilimdalları tarafından bildirilen kontenjanlara Lisansüstü Eğitim Enstitüsü tarafından belirlenen kabul ve kayıt koşullarına uygun olarak doktora öğrencisi alınmaktadır.