Kuruluş

Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı 2021 yılında kurulmuş olup 2022-2023 yılı itibariyle Yüksek Lisans Eğitim programına öğrenci alımına başlamıştır.

Kazanılan Derece

Lisansüstü programı başarı ile tamamlayan mezunlara “Biyofizik” alanında yüksek lisans diploması verilir.

Programın Amacı

Biyofizik bilim alanında; bilim felsefesini özümsemiş, ilgili bilim alanında bir araştırma laboratuvarında çalışabilecek yeterliliğe sahip, gerekli bilgi ve beceri ile donanmış, bilgiye nasıl ulaşabileceğini bilen, çalışmalarında etik ve deontolojik kurallara dikkat eden, bilimsel bir çalışmayı programlama ve yürütme düzeyine ulaşmış, çalışmalarını sözlü ve yazılı olarak sunabilen ve yayınlayabilen nitelikte uzmanlık düzeyine sahip bilim insanları yetiştirmektir.

Biyofizik Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programının amacı, günümüzde hızla değişip gelişen ve ilerleyen bilim ve teknoloji dönemine yetişebilmek, yeni ortaya çıkabilecek gereksinimlere en kısa sürede hızlıca adapte olabilecek genç, dinamik, ekip ruhuyla çalışabilen, fikir üretebilen, araştıran ve bilimsel bilgisiyle üretime katkılar sunabilen bilim insanları yetiştirmektir. Bu lisansüstü eğitim programı, mezunlarına yurtiçi veya yurt dışında, kamu veya özel sektörde akademisyen, ürün geliştirici, danışman ve sağlık alanında çeşitli sektörlerde istihdam edilmelerine katkı sağlayacaktır.