You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Maket eşekle “Nasreddin Hoca” gösterisi düzenlendi

Tarihçi-yazar Ertuğrul Kapusuzoğlu, Fakültemizde düzenlenen kültür sanat etkinlikleri kapsamında Nasreddin Hoca’nın hikayelerini canlandırdı.

Kapusuzoğlu, İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, deri, kumaş ve metalden yaptırdığı maket eşeği ve Nasreddin Hoca kıyafeti ile katıldı.

Nasreddin Hoca’nın hikayelerinin canlandırıldığı etkinlikte, öğrencilerimiz eğlenceli zaman geçirdi. Kapusuzoğlu, Nasreddin Hoca’nın, “Mavi Boncuk”, “Ya Tutarsa”, “Parayı Veren Düdüğü Çalar”, “Kazan Doğurdu”, “Ye Kürküm Ye” “Hani Evde Değildi”  gibi hikayelerini canlandırırken, öğrencilerimizden de destek aldı.

Canlandırdığı hikayeler ve Nasreddin Hoca ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Kapusuzoğlu, “Nasreddin Hoca, gülünecek komik biri değil aslında. Nasreddin Hoca, Nüktedandır. 'Ye kürküm ye' diyen insan filozoftur, bilim adamıdır. Çok zeki bir insan ancak bu mesajları verebilir” diye konuştu.

Yeni neslin Nasreddin Hoca’yı yeterince tanımadığına dikkati çeken Kapusuzoğlu, “Bu nedenle her yaştan insana, özellikle de çocuklara Nasreddin Hoca'yı tanıtmayı vazife edindim. Bugün de burada amacım sizlere Nasreddin Hoca’yı tanıtmaktı” ifadesini kullandı.