Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü, kuruluşu 2010 yılında gerçekleşen İletişim Fakültesi'nde, 2017 yılından itibaren öğrenci alımına başlayarak, fakültemizin ilk öğrenci alımını yapan bölümü olmuştur. Bölümümüz 2017 yılından itibaren öğrenci kabulüne başlamıştır ve 2023-2024 eğitim öğretim yılı itibarıyla yaklaşık 333 öğrenciye, çağdaş, bilimsel, teori ve pratiği harmanlayan bir eğitim öğretim imkânı sunmaktadır. İlk mezunlarını 2021 yılında veren Bölümümüzden, şimdiye kadar 99 öğrenci mezun olmuştur.
İletişim alanının çok disiplinli ve disiplinlerarası yönünü ele alan bir eğitimin verildiği Bölümümüzde, öğrencilere, modern kitle iletişim araçlarının üç önemli türü olan radyo, televizyon ve sinema alanlarında donanım kazandırmak üzere insan kaynağı ve teknik altyapıyı iyileştirmeye yönelik çalışmaların önemli bir kısmı tamamlanmıştır. Akademik kadrosu her geçen dönem daha da güçlendirilen Radyo Telyevizyon ve Sinema Bölümü'nde, 1 Doçent, 4 Doktor Öğretim Üyesi, 2 Öğretim Görevlisi ve 2 Araştırma Görevlisi olmak üzere toplam 9 öğretim elemanı görev yapmaktadır.
Bölümümüz, sahip olduğu ışık, ses, kamera gibi teknik ekipmanlarını azami ölçüde öğrencilerin kullanımına sunmakta, teknik ve teorik derslerle onların yaratıcı çalışmalarına destek olmaktadır. 2019 yılında, Fakültemiz bünyesinde kurulan ve 107.0 frekansından Yozgat ilinde yayın yapan Bozok FM Radyosu ile öğrencilerimize alanında uzman öğretim üyeleri tarafından mesleki eğitim ve yeterlilik imkânı sağlanmaktadır. Bu eğitimi alan öğrenciler uygulama imkanını anlık olarak radyomuzda elde etmektedirler. Hem bölüm hem de fakültede öğrenim gören öğrencilerimiz kendilerini sınama, yeteneklerini geliştirme konusunda Bozok FM bünyesinde çalışmalarını devam ettirmektedir. Diğer taraftan, uygulamalı eğitimlere olanak sağlayan Bilgisayar Laboratuvarı ve Yeşil perde stüdyosu da öğrencilerimize alanlarıyla ilgili uygulamalı eğitim imkanı sunulmaktadır.
Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden mezun olan öğrencilerimiz, radyo ve televizyonlar, video ve reklam şirketleri, yerli ve yabancı haber ajanslarında görev alabilmektedirler. Dahası kendi yaratıcı çabalarıyla filmler, belgeseller üretip bunu festivallerde gösterip sosyal medya mecralarında paylaşabilmektedirler. Mezunlar yönetmen, yapımcı, kameraman, senarist, kurgucu gibi meslek alanlarında yetiştirilerek sektörde istihdam edilebilmektedir. Meslek yaratıcı, titiz, düzenli ve disiplinli olmayı gerektirmektedir. Ayrıca mezunlar lisansüstü eğitimlerine devam ederek yükseköğretim kurumlarında akademisyen olarak görev yapma imkânına sahiptirler.