Kariyer Günleri kapsamında fakültemize bu hafta yöentmen/akademisyen Dr. Şenol Çöm konuk oldu.

Yönetmen Dr. Çöm, öğrencilere kısa film yapımı sürecindeki pratik bilgi ve deneyimlerini aktardı. Özellikle prodüksiyon, yönetmenlik ve post-prodüksiyon süreçlerindeki püf noktalarını paylaşarak, öğrencilerin bu süreçleri daha etkili bir şekilde yönetmelerine yardımcı oldu. Gerçek hayatta karşılaşılan sorunlarla nasıl başa çıkıldığını ve projenin nasıl başarıya ulaştığını örnekleriyle anlatarak öğrencilere büyük bir fayda sağladı. Yönetmen, öğrencilerle birlikte senaryo yazma atölyeleri veya proje bazlı çalışmalar düzenleyerek yaratıcı süreçlerine katkı sağladı. Öğrencilere senaryo yazımı konusunda yönlendirme yaptı, karakter geliştirme tekniklerini paylaşabilir ve hikaye anlatımı konusunda ipuçları verdi. Bu tür etkinlikler, öğrencilerin yazma becerilerini geliştirmelerine ve kendi yaratıcı seslerini bulmalarına yardımcı oldu.

Dr. Çöm, öğrencilere kısa film festivalleri ve yarışmaları hakkında bilgi verebilir ve bu tür etkinliklere katılmaları konusunda teşvik etti. Kendi deneyimlerinden örnekler vererek, bu tür etkinliklerin öğrencilerin kariyerlerine nasıl katkı sağlayabileceğini açıkladı. Ayrıca, öğrencilere festival ve yarışmalara nasıl başvuracaklarını, projelerini nasıl tanıtacaklarını ve potansiyel izleyicilerle nasıl iletişim kuracaklarından bahsetti. Dr. Çöm, öğrencilerle kişisel olarak ilgilenerek, sinema endüstrisindeki networklerini genişletmeleri için yardımcı oldu. Kendi bağlantılarını paylaşarak, öğrencilere sektörde tanınmış kişilerle nasıl iletişim kuracaklarını ve potansiyel iş fırsatlarını nasıl bulacaklarına dair bilgiler paylaştı. Ayrıca, staj veya iş fırsatları konusunda rehberlik ederek, öğrencilerin kariyer hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olacak açıklamalarda bulundu.

Dr. Çöm, öğrencilere sinema endüstrisindeki güncel gelişmeler ve trendler hakkında bilgi verdi. Sektördeki değişimleri ve yenilikleri takip etmeleri konusunda öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Ayrıca, yeni teknolojilerin ve üretim yöntemlerinin nasıl kullanılabileceği konusunda ipuçları verdi ve böylece öğrencilerin sektördeki değişimlere ayak uydurması ve rekabet avantajı elde edebilmesi için yol gösterici bir konuşma gerçekleştirdi.