You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Gazeteci Fevzi Çakır, İletişim Fakültesi Medya Söyleşilerinin Konuğu Oldu


Ciner Medya Grubu Ankara Temsilcisi Fevzi Çakır, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü tarafından düzenlenen “Medya ve Kariyer” konulu söyleşinin konuğu oldu.
Gazetecilik mesleğine, 15 yıl önce Anadolu Ajansı’nda muhabir olarak başlayan, daha sonra uzun yıllar Ankara’da yüksek yargı alanında görev yaparak kritik haberlere imza atan Çakır, Fakültemiz Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte, medya kariyeri yolculuğuna ilişkin kesitler sundu.
Söyleşide, akademik personel ve öğrencilerimizin sorularını yanıtlayan Çakır, İletişim Fakültesi mezunlarına, iş hayatına geçiş sürecinde rehberlik edecek önemli paylaşımlarda bulundu.
Gazetecilik alanında istihdam koşullarının oldukça zorlaştığına işaret eden Çakır, “İletişim fakültesi mezunlarının, teorik ağırlıklı eğitim almalarına bağlı olarak mesleğin pratikleri noktasında önemli eksiklikleri oluyor. Ben fakültede aldığım eğitimle yetinmedim, daha lisans döneminde ikinci sınıftan itibaren, Kanal 24’e gidip gelmeye başlamıştım. Gazetecilik pratiklerini bu sayede öğrenerek mezun olduktan sonra bir adım öne geçme fırsatı elde etmiş oldum” diye konuştu.
Türkiye’de son yıllarda sayısı giderek artan İletişim Fakültesi mezunlarının önemli kısmının işsiz kaldığını ifade eden Çakır, “Bu koşullarda, yine de kendini geliştiren, donanımlı gazeteciler için hala önemli fırsatlar var. Ciner Medya Grubu olarak kalifiyeli gazeteci bulmakta zorlanıyoruz. Kendini iyi geliştirmiş bir gazeteciye her zaman kapımız açık” şeklinde konuştu.
Ankara’da siyaset gündemini yakından takip eden isimlerden biri olarak öne çıkan gazeteci Çakır, sorular üzerine gündeme ilişkin de görüşlerini paylaştı.
Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Zülfiye Acar Şentürk de Fevzi Çakır’a, İletişim Fakültesi Medya Söyleşilerine katılarak sunduğu katkılarından dolayı plaket ve hediye verdi.
Söyleşiye, Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Recep Sevgili, Üniversite Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Mustafa Kocakaya, Rektör Danışmanı Faysal İnanır, akademik ve idari personel ile öğrencilerimiz katıldı.