You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

AA Eğitim ve Bilim Başmuhabiri Kasap, Öğrencilerimizle Buluştu

Anadolu Ajansı (AA) Eğitim ve Bilim Başmuhabiri Selma Kasap, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü tarafından çevrimiçi düzenlenen söyleşide, öğrencilerimizle buluştu.
Fakültemiz Konferans Salonu'nda düzenlenen “Habercilikte Uzmanlaşma” konulu söyleşi, Dr. Öğr. Üyesi Kurbani Geyik’in moderatörlüğünde gerçekleştirildi.
Kasap, 20 yılı aşkın süredir muhabirlik yaptığını belirterek, “Muhabirlik mesleği, gazetecilik alanında özel bir alandır. Habercilik alanının esas öznesi, içerik üreticisidir. Benim de çok severek yaptığım bir iş” ifadesini kullandı.
Muhabirlerin, haber üretim sürecinde haber merkezi ve haber kaynakları arasında köprü vazifesini gördüğünü anlatan Kasap, “Muhabirlik mesleği kendi içinde farklı uzmanlık alanlarına ayrılmaktadır. Benim çalıştığım ajansta, politika, eğitim, bilim, spor, kültür sanat gibi alanlardan sorumlu muhabirler bulunmaktadır. Ben de bilim ve eğitim alanından sorumlu muhabir olarak görev yapıyorum” diye konuştu.
Muhabirlerin belirli bir alanda uzmanlaşmasının önemine işaret eden Kasap, “Özellikle günümüzde muhabirlik alanlarında uzmanlaşma çok daha kritik hale geldi. Çünkü gelişen bilgi ve iletişim teknolojilerinin sonucu olarak veri akışında artan hızlanma, doğru analiz ve doğru haber üretimi için belirli alanlarda muhabirlerin uzmanlaşmasını zorunlu kılıyor” şeklinde konuştu.
Eğitim ve bilim muhabirliği alanında haber üretim pratiklerine ilişkin örnekler de sunan Kasap, şunları kaydetti:
“Bir muhabir alanına ne kadar hakimse o kadar üretken olur, kaliteli içerikler üretir. Benim size tavsiyem hangi alanda muhabirlik yapmak istiyorsanız, o alanla ilgili ayda en az bir kitap okuyun ve kendinizi geliştirin.  Ayrıca yapay teknolojiler alanındaki gelişmeleri takip edin. Yapay zeka teknolojilerin, her alanda olduğu gibi gazetecilik alanında da içerik üretim ve dağıtım süreçlerinde gelecekte çok daha yoğun bir şekilde kullanılacağı öngörülüyor.”