Tarihçe

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Erciyes Üniversitesi Yozgat Fen-Edebiyat Fakültesi’ne bağlı olarak 1996-1997 Eğitim-Öğretim yılında açılmış olup halen Yozgat Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’ne bağlı olarak eğitim programını sürdürmektedir. Bölüm 1996-1997 Eğitim-Öğretim yılından itibaren öğrenci almaya başlamış, 2008-2009 Eğitim-Öğretim yılında ikinci öğretim programını da açmıştır. Yeni Türk Edebiyatı, Türk Halk Edebiyatı, Eski Türk Edebiyatı, Yeni Türk Dili ve Eski Türk Dili olmak üzere 5 ana bilim dalı bulunan bölümümüzde 3 Doçent Dr., 6 Dr. Öğr. Üyesi ve 1 Arş. Gör. olmak üzere 10 öğretim elemanı bulunmaktadır.