Tarih Bölümü, Erciyes Üniversitesi Yozgat Fen-Edebiyat Fakültesi'ne bağlı olarak 1996–1997 Eğitim-Öğretim yılında açılmış olup halen Yozgat Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'ne bağlı olarak eğitim programını sürdürmektedir. Bölüm 1996–1997 Eğitim-Öğretim yılından itibaren öğrenci almaya başlamış, 2008–2009 Eğitim- Öğretim yılında İkinci öğretim programını da açmıştır.

KURULUŞ

Tarih Bölümü, Erciyes Üniversitesi Yozgat Fen-Edebiyat Fakültesi'ne bağlı olarak 1996–1997 Eğitim-Öğretim yılında açılmıştır. Mart 2006 tarihinde Yozgat Bozok Üniversitesinin kurulması ile Fen Edebiyat Fakültesi'ne bağlı olarak eğitim programını sürdürmeye devam etmiştir. Bölüm 1996–1997 Eğitim-Öğretim yılından itibaren öğrenci almaya başlamış, 2008–2009 Eğitim-Öğretim yılında ikinci öğretim programını da açmıştır.

BÖLÜM PROFİLİ

Tarih bölümünün temel hedefi; tarih biliminin temel ilkelerini tanımlama, açıklama, uygulama, karar verebilme, öğretebilme bilgi ve becerisine sahip tarih lisans mezunu olarak kanunların sağladığı tüm yetki ve sorumlulukları taşıyan mezunlar yetiştirmektir. Bölüm bünyesinde Türkiye Cumhuriyeti Tarihi, Yakınçağ Tarihi, Yeniçağ Tarihi, Ortaçağ Tarihi, Genel Türk Tarihi, Eskiçağ Tarihi, Osmanlı Müesseseleri ve Medeniyeti Tarihi olmak üzere 7 anabilim dalı mevcuttur.

BÖLÜM MEZUNLARININ İSTİHDAM ALANLARI

Tarih Bölümünün temel istihdam politikası; insan yaşamının geçirdiği evreleri bilimsel yöntemlerle tetkike tabi tutan ve araştırmacı ruha sahip donanımlı tarihçiler yetiştirmekten ibarettir. Bu hedef doğrultusunda mezunların istihdam olanakları şöyle sıralanabilir:

1. Mezunlar, pedagojik formasyon programını tamamladıktan sonra, MEB'e bağlı eğitim kurumlarında ve özel eğitim kurumlarında tarih öğretmeni olarak çalışabilirler.

2. Mezunlar, paleografik metin okuma becerilerini geliştirerek, ülkemizdeki çeşitli arşivlerde çalışabilirler.

3. Mezunlar, yeterli memuriyet koşullarını sağladıktan sonra, çeşitli kamu kuruluşlarında memur, araştırma merkezlerinde uzman ve uzman yardımcısı olarak çalışabilirler.