You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfı ile İlgili Duyuruları Takip Edebilmek için Yabancı Diller Yüksekokulu Sayfasına Buradan Ulaşabilirsiniz (Tıklayınız)

 

İngilizce Öğretmenliği Bölümlerini Kazanmış Olan Öğrencilerimiz İçin Önemli Bilgiler:

1. Ders kayıtları:  2023-2024 Akademik Yılında Üniversitemizin İngiliz Dili ve Edebiyatı ve İngilizce Öğretmenliği Bölümlerini kazanmış ve kayıtlarını yaptırmış olan öğrencilerimiz ders kayıtlarını (18 Eylül-01 Ekim Tarihleri Arasında) öğrenci bilgi sistemi (OBS) üzerinden Zorunlu İngilizce Hazırlık (YDYO-ZH) dersini seçerek danışman onayına göndermek şeklinde  yapacaklardır.

*Öğrencilerimiz OBS girişlerini bozok.edu.tr adresinde bulunan e-hizmetler menüsünden hesap işlemlerine girerek gerekli olan bilgileri yazdıktan sonra belirledikleri şifre ile yapacaklardır.

2. Uyum (Oryantasyon) Eğitimi: Zorunlu Hazırlık Sınıfı öğrencilerimizi bilgilendirmek, sorularını cevaplamak, onlara üniversitemizi ve yüksekokulumuzu tanıtmak amacıyla 02 Ekim Pazartesi günü saat 10:00' da uyum (oryantasyon) eğitimi düzenlenecektir. Tüm öğrencilerimizin belirtilen gün ve saatte yüksekokulumuzda bulunmaları gerekmektedir.

3. Dersler: Zorunlu Hazırlık Sınıfı dersleri 02 Ekim 2023 tarihinde başlayacaktır. Ders Programları Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfamızda duyurular bölümünde yayınlanacaktır. Zorunlu Hazırlık Sınıfları Akademik Takvimi Yabancı Diller Yüksekokulu Öğrenci El Kitabında yer almaktadır.

4. Muafiyet (Yabancı Dilde Yeterlilik) Sınavı: 2023-2024 Akademik Yılında Üniversitemizin İngiliz Dili ve Edebiyatı ve İngilizce Öğretmenliği Bölümlerini Kazanmış Olan Öğrencilerimizin Yabancı Dilde Yeterlilik  Sınavı ( Muafiyet Sınavı) 27 Eylül -29 Eylül 2023 tarihlerinde yapılacaktır.  Bu bölümlere kayıt yaptırmış olan öğrencilerimizin Muafiyet sınavı için ayrıca başvuru yapmasına gerek yoktur. 

      -Muafiyet Sınavı iki oturumdan oluşmaktadır.  Use of English, Reading, Listening ve Writing bölümlerinden oluşan ilk oturum 27 Eylül 2023 Çarşamba günü saat 10:00'da başlayacaktır. Toplam puan değeri 80 olan ilk oturumdan 50 ve üstü puan alan öğrencilerimiz ikinci oturuma girmeye hak kazanacaklardır.

      - 28-29 Eylül 2023 tarihlerinde yapılacak olan ikinci Oturum Speaking bölümünü içermektedir ve toplam puan değeri 20 dir. İki oturum sonunda 70 ve üstü puan alan öğrencilerimiz Zorunlu İngilizce Hazırlık sınıfından muaf olacaklar ve 02 Ekim 2023 Pazartesi gününden itibaren  kayıtlı oldukları bölüm 1. sınıfına devam edeceklerdir.

      - Muafiyet Sınavı Yabancı Diller Yüksekokulu Dersliklerinde yapılacaktır ve sınava ilişkin detaylı bilgi ayrıca duyurulacaktır. 

 

5. Merkezi Sınavlar ile Muafiyet: Öğrencilerimiz, Tablo 1 de yer alan sınavlardan belirtilen minimum puanlara sahip olmaları durumunda, 18 Eylül -29 Eylül 2023 tarihleri arasında sınav sonuç belgesi ve Zorunlu Hazırlık Sınıfından muaf olmak istediklerini belirtir bir dilekçeyle kayıtlı oldukları birimin öğrenci işlerine başvurmalıdırlar.

*Daha önce başka bir üniversitede Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfı Eğitimi almış öğrencilerimizin de hazırlık sınıfını başarıyla bitirdiklerine dair belge, onaylı ders içerikleri ve bir dilekçe ile kayıtlı oldukları Fakülte öğrenci işlerine aynı tarihler arasında başvurmaları halinde muafiyet durumları değerlendirilerek sonuçlandırılacaktır.

6. İletişim: E Posta: yabancidilleryo@bozok.edu.tr

7. Öğrenci El Kitabı: Zorunlu Hazırlık Sınıfı Eğitimi ile ilgili gerekli bilgileri bulabileceğiniz Yabancı Diller Yüksekokulu öğrenci el kitabına buradan ulaşabilirsiniz. (Öğrenci  el kitabında yer alan Akademik Takvim güncellenecektir)

                   

Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

 

 

Tablo 1 (Zorunlu Hazırlıktan Muaf Tutulabilmek İçin Geçerli Sınavlar ve Alınması Gereken Minimum Puanlar)

Sınav Adı ve Açıklaması

Gerekli Minimum Puan

Bölümler / Anabilim Dalları

TOEFL IBT  (Test of English as a Foreign Language)

84

İngilizce Öğretmenliği

İngiliz Dili ve Edebiyatı

PTE  (First Certificate in English)

71

İngilizce Öğretmenliği

İngiliz Dili ve Edebiyatı

CAE (Certificate in Advanced English)

C

İngilizce Öğretmenliği

İngiliz Dili ve Edebiyatı

CPE  (Certificate in Advanced English)

C

İngilizce Öğretmenliği

İngiliz Dili ve Edebiyatı

YDS/YÖKDİL vb. ÖSYM’nin yaptığı sınavlar (Sınav tarihinden itibaren 5 yıl süreyle geçerlidir)

80

İngiliz Dili ve Edebiyatı