You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

İngilizce Öğretmenliği Programını Kazanan Öğrencilerimiz İçin Önemli Bilgiler

1. Zorunlu Hazırlık. İngilizce Öğretmenliği Lisans Programı için bir yıllık İngilizce Hazırlık Sınıfı zorunludur ve Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yürütülmektedir. Muafiyet işlemleri, önemli tarihler ve diğer duyurulara erişmek için Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfasını takip ediniz (tıklayınız).

2. Ders Kaydı. Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfı öğrencilerimizin 2022-2023 Güz Dönemi ders kayıt tarihleri olan 19-23 Eylül 2022 arasında Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden öğrenci numaraları ve şifreleriyle giriş yaparak YDYO-ZH kodlu “Zorunlu İngilizce Hazırlık” dersini seçip danışman onayına göndermeleri gerekmektedir.

3. Hazırlık Muafiyeti. Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfından muaf olmak isteyen öğrencilerimiz Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından 21-23 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacak olan Yabancı Dilde Yeterlik Sınavına girebilirler. Bölüme kayıt olan öğrencilerimizin muafiyet sınavı için ayrıca bir başvuruda bulunmasına gerek yoktur.

Muafiyet Sınavı iki oturumdan oluşmaktadır.  Use of English, Reading, Listening ve Writing bölümlerinden oluşan ilk oturum 21 Eylül 2022 Çarşamba günü saat 10:00'da başlayacaktır. Toplam puan değeri 80 olan ilk oturumdan 50 ve üstü puan alan öğrencilerimiz ikinci oturuma girmeye hak kazanacaklardır.

22-23 Eylül 2022 tarihlerinde yapılacak olan ikinci oturum Speaking bölümünü içermektedir ve toplam puan değeri 20’dir. İki oturum sonunda 70 ve üstü puan alan öğrencilerimiz Zorunlu İngilizce Hazırlık sınıfından muaf olacaklar ve 26 Eylül 2022 Pazartesi gününden itibaren kayıtlı oldukları bölüm 1. sınıfına devam edeceklerdir.

Muafiyet Sınavı Yabancı Diller Yüksekokulu Dersliklerinde yapılacaktır ve sınava ilişkin detaylı bilgi ayrıca duyurulacaktır (tıklayınız).

Diğer muafiyet koşulları için Yozgat Bozok Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Eğitim Öğretim ve Sınav Yönergesini inceleyiniz.

Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfından muaf olan öğrenciler 26 Eylül 2022 tarihinde OBS üzerinden 1. Sınıf derslerini seçerek ders kayıtlarını yapacaklardır.

4. İletişim. Hazırlık eğitimi ve muafiyet sınavı ile ilgili durumlar için yabancidilleryo@bozok.edu.tr. OBS üzerinden yapılacak ders kayıtları için ayca.aslan@yobu.edu.tr (Zorunlu Hazırlık Sınıfı Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Ayça ASLAN) veya tunay.tas@yobu.edu.tr (İngiliz Dili Eğitimi ABD Arş. Gör. Tunay TAŞ).