You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
  1. Çağdaş dünya ve ülke koşullarında duyarlı, Atatürk ilke ve inkılâplarının bilincinde ve Atatürk milliyetçiliğine bağlı olmasını ulusal kültür ve değerlerini yaşatmasını, ülkesine, ulusuna ve insanlığa hizmet etmeyi amaç edinir.
  2. Türk dilinin zengin, köklü ve üretken bir dil olduğunu benimsenmesini, araştırma-okuma zevki ve alışkanlığı kazanır.
  3. Mesleki anlamda ihtiyaç duyacağı yabancı dili yeteri kadar kullanabilir.
  4. Matematik ve hesaplama ile ilgili konularda yeterli alt yapıya sahiptir.
  5. Çevreyi, doğal kaynakları ve biyolojik çeşitliliği korur, ekonomiye kazandırır ve sürdürülebilirliğini sağlar.
  6. Tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştirilmesi için ekolojik koşulların önemini kavrar.
  7. Ziraat, zirai mücadele, mikrobiyoloji, gıda, kimya ve pazarlama dallarında temel bilgileri kavrar.
  8. Kozmetikte, parfümeride, gıdada, sağlıkta ve doğal boyamada kullanılan bitkiler hakkında bilgi sahibi olur.
  9. Bitkilerin morfolojik, anatomik, sitolojik, fizyolojik ve biyokimyasal yapıları ve saklanma koşulları hakkında bilgi sahibi olur.
  10. Tıbbi ve aromatik bitkilerin satış ve pazarlanmasında yeterli beceriye sahip olur.
  11. Proje yürüterek bilimsel çalışma yapma konusunda bilgi ve beceri sahibi olur.
  12. Tıbbi ve Aromatik bitkilerden tarla ve laboratuvar koşullarında ürün elde etme ve elde edilen ürünlerin hasat sonrası işlemlerini, depolanmasını, standardizasyonunu ve kalite kriterlerini bilir ve uygular.
  13. Genel ve teknik iletişim esaslarına bağlı kalarak doğru çiftçi eğitimi becerisine sahip olur.
  14. Tarla bitkileri ve tıbbi ve aromatik bitkilerin genel özellikleri hakkında bilgi edinir. Yetiştiricilikte önemli konuları öğrenir. Tıbbi ve aromatik bitkilerin ıslahı ve yetiştiriciliğinde toprak işleme, sulama, gübreleme, hastalık-zararlılarla mücadele hakkında bilgi ve beceri sahibi olur.
  15. Tıbbi ve ekonomik değeri olan bitkilerin tanınması, bitkilerin toplanması ve toplandıktan sonra kurutulması ve bozulmadan saklanması hakkında bilgi ve beceri sahibi olur.
  16. Tıbbi ve Aromatik Bitkiler ile ilgili pratik uygulamalarda kullanılacak gerekli ekipmanı kullanma ve ürün ortaya koyma becerisi kazanır.
  17. Bir işletim sistemi ve bilgisayar donanımı hakkında bilgi ve yetenek sahibi olur. Temel ofis yazılımları ve interneti kullanabilir.