You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
1 Hayvanların genel anatomik yapısını, mesleki bir genel bilgi olarak kavrayabilmesini sağlamak.
2 Laboratuvar donanımlarının düzenli çalışmasını sağlamak hijyen ve güvenliliğini bilinçli bir şekilde uygulamak ve etkin olarak kullanabilmek.
3 Salgın, bulaşıcı ve zoonoz hastalıklardan korunmanın yanı sıra gıda hijyeni ve güvenliği ile ilgili ölçemleri uygulamak.
4 Mikrobiyolojik, fizyolojik, biyokimyasal, parazitolojik, toksikolojik, patolojik ve yem numuneleri alanlarında kendini geliştirerek alınan örnekleri işlemek ve gerekli testleri uygulamak.
5 Hayvan refahı gereklerini sağlayarak işletmenin verimini en yüksek düzeye çıkarmak.
6 Hayvanların doğru bakım ve beslenmesini sağlayarak işletmenin verimini en yüksek düzeye çıkarmak.
7 Hayvanların önemli sorunlarından olan, döl verimi, meme, ayak sağlığı ve hastalıklardan korunma konularında, koruyucu önlemleri almak ve zamanında veteriner hekimi bilgilendirmek.
8 Mesleki ve toplumsal etik değerlere ve konusunda bilimsel formasyona sahip olmak ve takım çalışması yapabilmek.
9 Laboratuar alanında bilgi sahibi olur, laboratuar cihazlarını bilir tanır ve aktif olarak kullanır. Kimyasal maddeler hakkında bilgi sahibi olur ve Bunları aktif şekilde kullanabilir. Kişisel güvenlik önlemlerini bilir.
10 Koyun ve keçi yetiştiriciliği hakkındaki temel kavramları bilir. Koyun ve keçi ırklarının morfolojik ve fizyolojik karakterlerini bilir. Koyun ve keçide hastalıklar ve sağlık koruma yöntemlerini bilir.
11 Evcil hayvanlarda üreme organlarının fonksiyonel yapısını kavrar. Seksüel siklusların özellikleri, endokrinolojisi, hormonlar ve klinik kullanımları kavrar. Doğum ve fizyolojisi, güç doğumun neden ve tedavileri, jinekolojik her türlü olgunun fizyolojisini kavrar. Gebelikte karşılaşılabilen patolojik olguları öğrenir. Spermanın biyokimyasal yapısı ile muayenesi hakkında bilgi sahibi olur. Dişilerde östrus belirtileri ile en uygun tohumlama zamanını bilir ve uygular.
12 Süt sığırcılığı ve besicilik konusunda detaylı bilgiye sahip olur. Süt sığırcılığı veya besicilik işletme planını kendi başına yapar. Hayvancılıkta kayıt tutmanın önemini anlar. Buzağıların bakımı konusunda bilgi sahibi olur.
13 Genel hayvan besleme ile ilgili temel bilgileri bilir, tek mideli (monogastrik) hayvanlarda, kanatlılarda ve ruminantlarda sindirim farklılıklarının olduğunu görür.
14 Başta tavuk olmak üzere, kanatlı hayvanların infeksiyöz hastalıkları hakkında bilgisi sahibidir.
15 Mesleki yetki ve sorumluluklarından yola çıkarak, planlanan sosyal projelere katkı sağlayabilme.
16 Parazit enfestasyonları ve enfeksiyöz hastalıklardan korunma ve kontrolü için yapılacak çalışmalarda veteriner hekime yardımcı olabilme.
17 İnsan, hayvan ve hayvan sahibinin hakları, hayvan refahı ve etik ilkeleri, tüm uygulamalarda gösterebilme becerisi.