You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
1 Gıda üretim teknikleri ve yeni teknolojiler hakkında bilgi sahibi olabilme
2 Meslekle ilgili temel bilgileri kavrayabilme
3 Güvenli gıda üretimiyle ilgili koşulları bilme ve bu koşulları yerinde sağlayabilme
4 Gıda sektöründeki alet, ekipman ve makineleri kullanabilme
5 Gıdaların kalitesine yönelik analizleri yapma ve yorumlayabilme
6 Mesleki araştırma yeteneklerini geliştirebilme
7 Yaratıcılık becerilerini geliştirebilme
8 Bağımsız çalışmada karar verebilme, disiplin içi ve disiplinler arası takım çalışması yapabilme, mesleki etik değerler ile kalite ve güvenlik bilincine sahip olabilme
9 Bireysel ve ekip halinde çalışabilme
10 Gıdaya ilişkin kodeks ile ulusal ve uluslararası standartlar hakkında bilgi edinebilme
11 Hayat boyu öğrenmenin önemini benimseyerek, bilim, teknoloji ve çağdaş konular hakkında gelişmeleri izleyerek kendini geliştirebilme
12 Yönetim ve organizasyon yeteneklerini geliştirebilme
13 Fikirlerini sözlü ve yazılı olarak ifade edebilme, en az bir yabancı dil bilgisine sahip olabilme
14 Gıdaların hasat, işleme, ambalajlama, depolama ve satışta önem taşyan özelliklerini kavrayabilme
15 Çeşitli gıdaların üretimleri hakkında bilgi sahibi olmak ve işletmenin üretim sorunlarına çözüm üretebilme
16 Kalite konularında bilinç sahibi olabilme