| 1 |
Gıda üretim teknikleri ve yeni teknolojiler hakkında bilgi sahibi olabilme |
| 2 |
Meslekle ilgili temel bilgileri kavrayabilme |
| 3 |
Güvenli gıda üretimiyle ilgili koşulları bilme ve bu koşulları yerinde sağlayabilme |
| 4 |
Gıda sektöründeki alet, ekipman ve makineleri kullanabilme |
| 5 |
Gıdaların kalitesine yönelik analizleri yapma ve yorumlayabilme |
| 6 |
Mesleki araştırma yeteneklerini geliştirebilme |
| 7 |
Yaratıcılık becerilerini geliştirebilme |
| 8 |
Bağımsız çalışmada karar verebilme, disiplin içi ve disiplinler arası takım çalışması yapabilme, mesleki etik değerler ile kalite ve güvenlik bilincine sahip olabilme |
| 9 |
Bireysel ve ekip halinde çalışabilme |
| 10 |
Gıdaya ilişkin kodeks ile ulusal ve uluslararası standartlar hakkında bilgi edinebilme |
| 11 |
Hayat boyu öğrenmenin önemini benimseyerek, bilim, teknoloji ve çağdaş konular hakkında gelişmeleri izleyerek kendini geliştirebilme |
| 12 |
Yönetim ve organizasyon yeteneklerini geliştirebilme |
| 13 |
Fikirlerini sözlü ve yazılı olarak ifade edebilme, en az bir yabancı dil bilgisine sahip olabilme |
| 14 |
Gıdaların hasat, işleme, ambalajlama, depolama ve satışta önem taşyan özelliklerini kavrayabilme |
| 15 |
Çeşitli gıdaların üretimleri hakkında bilgi sahibi olmak ve işletmenin üretim sorunlarına çözüm üretebilme |
| 16 |
Kalite konularında bilinç sahibi olabilme |