1 |
Gıda üretim teknikleri ve yeni teknolojiler hakkında bilgi sahibi olabilme |
2 |
Meslekle ilgili temel bilgileri kavrayabilme |
3 |
Güvenli gıda üretimiyle ilgili koşulları bilme ve bu koşulları yerinde sağlayabilme |
4 |
Gıda sektöründeki alet, ekipman ve makineleri kullanabilme |
5 |
Gıdaların kalitesine yönelik analizleri yapma ve yorumlayabilme |
6 |
Mesleki araştırma yeteneklerini geliştirebilme |
7 |
Yaratıcılık becerilerini geliştirebilme |
8 |
Bağımsız çalışmada karar verebilme, disiplin içi ve disiplinler arası takım çalışması yapabilme, mesleki etik değerler ile kalite ve güvenlik bilincine sahip olabilme |
9 |
Bireysel ve ekip halinde çalışabilme |
10 |
Gıdaya ilişkin kodeks ile ulusal ve uluslararası standartlar hakkında bilgi edinebilme |
11 |
Hayat boyu öğrenmenin önemini benimseyerek, bilim, teknoloji ve çağdaş konular hakkında gelişmeleri izleyerek kendini geliştirebilme |
12 |
Yönetim ve organizasyon yeteneklerini geliştirebilme |
13 |
Fikirlerini sözlü ve yazılı olarak ifade edebilme, en az bir yabancı dil bilgisine sahip olabilme |
14 |
Gıdaların hasat, işleme, ambalajlama, depolama ve satışta önem taşyan özelliklerini kavrayabilme |
15 |
Çeşitli gıdaların üretimleri hakkında bilgi sahibi olmak ve işletmenin üretim sorunlarına çözüm üretebilme |
16 |
Kalite konularında bilinç sahibi olabilme |