Boğazlıyan Meslek Yüksek Okulu Elektronik ve Otomasyon Bölümünde Öğrenim Gören​ Öğrencilerine TÜBİTAK 2209-A Projeleri Hakkında Bilgilendirme Yapıldı

Boğazlıyan Meslek Yüksek Okulu, Elektronik ve Otomasyon bölümünde öğrenim gören öğrencilere, TÜBİTAK 2209-A projeleri hakkında önemli bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda, geçmiş dönemde desteklenmeye hak kazanan ve gelecek dönem için yeni projelerin değerlendirilmesine yönelik bilgilendirme yapıldı.

Toplantıda, geçmiş dönemde TÜBİTAK 2209-A projeleri kapsamında desteklenmeye hak kazanan üç önemli proje örnek olarak sunuldu. İlk olarak, Raspberry Pi ve ChatGPT teknolojilerini birleştirerek sesli asistan geliştirme projesi sunuldu. İkinci olarak, elektrikli Scooter için Batarya Yönetim Sistemi (BMS) geliştirme projesi hakkında bilgi verildi. Üçüncü olarak ise, akıllı dijital steteskop geliştirme ve veri analizi uygulaması projesi tanıtıldı.

Toplantı sonunda, yeni açılacak dönemde 2209-A proje başvuru sürecine dair önemli detaylar paylaşıldı. Buna göre, Elektronik ve Otomasyon bölümü olarak, yeni dönemde 10 adet proje başvurusu yapılacağı belirtildi. Öğrencilere bu süreçte projelerini titizlikle hazırlamaları ve yenilikçi fikirlerle başvurmaları önerildi.

Bu önemli toplantıda öğrenciler, TÜBİTAK projelerine katılım süreci hakkında detaylı bilgi sahibi olurken, gelecek dönem için heyecan verici projelerin başvurularını beklemeye başladılar.