BANKACILIK ve SİGORTACILIK PROGRAMI

Bankacılık ve Sigortacılık programımız, 2006 yılında Akdağmadeni Meslek Yüksek Okulu bünyesinde açılmıştır. Programın eğitim süresi 2 yıl olup teorik ve pratik olarak sürdürülür. Programımız; sektörün ihtiyacını karşılamaya yönelik, kamu ve özel sektöre ait bankalarda, finans kuruluşlarında, muhasebe şirketlerinde, Sigorta Şirketlerinde çalışabilecek mesleki bilgi ve deneyimle donatılmış elemanlar yetiştirmektedir. Öğrencilerimiz mezun olabilmek için toplam kredi sayısı  120+(Staj) AKTS olan bütün dersleri vermek ve zorunlu staj süresi olan 30 günü doldurmak zorundadır.

İŞ ALANLARI

Mezunlarımız, kamu ve özel sektöre ait bankalarda, finans kuruluşlarında, muhasebe şirketlerinde, bilgi işlem merkezlerinde kariyerlerini sürdürebilirler. Sigortacı olarak çalışmak isteyen mezunlar ise, sigortacılık hizmetlerinin sunulduğu kamu ve özel sektöre ait, kurum ve kuruluşlarda çalışabilecekleri gibi kendi işlerini de kurabilirler. 5684 Sayılı Sigortacılık Kanununun 31. maddesi gereği, Meslek Yüksek Okulları, Bankacılık ve Sigortacılık Programından mezun öğrencilerin acente açmaları konusunda yetki verilmiştir. Ayrıca bu kanun kapsamında Bankacılık ve Sigortacılık Programı mezunları Sigortacılık Sektöründeki sınavlarda, işe alımlarda 4 yıllık fakülte mezunları ile aynı haklara sahiptirler.

DGS İLE GEÇİŞ YAPILABİLECEK BÖLÜMLER

Öğrencilerimiz önlisans eğitimlerini tamamladıktan sonra Dikey Geçiş Sınavı'na girerek;

Aktüerya

Uluslararası Ticaret ve Finansman

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik

Uluslararası Ticaret ve Lojistik

gibi lisans düzeyinde bölümlere devam edebilmektedirler.Aynı zamanda önlisans eğitimini tamamlayan öğrencilerimiz devam edebilmektedirler.

Bankacılık ve Sigortacılık Programı ile ilgili sayısal verilere ulaşmak ve detaylı tarama yapmak için YÖK ATLAS'ı ziyaret edeniz.