Koordinatörün görevleri:
a) Koordinatörlüğün her düzeydeki eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerini düzenli ve verimli olarak yürütmek.
b) Kaynakların etkili, düzenli ve verimli bir şekilde kullanılmasını sağlamak.
c) Ortak dersleri verecek olan öğretim elemanları arasında eşgüdümü sağlamak.
ç) Her eğitim-öğretim yılı sonunda Koordinatörlüğün geçmiş yıldaki eğitim-öğretim ve araştırma faaliyeti ile gelecek yıldaki çalışma planını açıklayan raporu Rektörlük Makamına sunmak.
d) Koordinatörlükte görevli öğretim elemanlarının görevlerini yapmalarını izlemek ve denetlemek.
e) Koordinatörlük Kuruluna başkanlık etmek, Koordinatörlük Kurulunun aldığı kararları uygulamak.
f) Kanun ve yönetmeliklerle kendisine verilen diğer görevleri yapmak.
Koordinatör Yardımcısının görevleri:
a) Koordinatörlük çalışmalarının koordine edilmesinde, düzenlenmesinde, yürütülmesinde ve uygulanmasında Koordinatöre yardımcı olmak.
b) Koordinatörün yokluğunda Koordinatörün görevlerini ve sorumluluklarını üstlenmek.
c) Koordinatörlük tarafından alınan kararları ilgili akademik ve idari birimlere bildirmek.
ç) Koordinatörlüğün gerek duyduğu hâllerde Koordinatörlüğün işleyiş ve yükümlülükleriyle ilgili diğer işleri yürütmek.
Koordinatörlük Kurulunun görevleri:
a) Ortak derslerin planlanması ve yürütülmesini sağlamak.
b) Ortak dersler listesinin ve bu listeye eklenmesi için önerilen derslerin değerlendirmesini yapmak, uygun görülen dersleri onay için Senatoda görüşülmek üzere Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına iletmek.
c) Koordinatörlüğün eğitim-öğretim, araştırma ve yayın faaliyetlerini ve bu faaliyetlerle ilgili esasları, plan, program ve eğitim-öğretim takvimini kararlaştırmak ve uygulanmasında Koordinatöre yardım etmek.
ç) Ortak derslerin yürütülmesi için öğretim elemanlarının görevlendirilme teklifinde bulunmak ve görevlendirilmeleri için karar almak.
d) Koordinatörlüğün faaliyetlerini sürdürebilmesi için gerekli araç, gereç ve fiziksel olanaklardan en etkin biçimde yararlanılmasını sağlayacak önlemleri almak.
e) Koordinatörün, koordinatörlüğün yönetimi ile ilgili olarak getireceği bütün işlerde karar almak.
f) Ortak derslerin ders materyallerinin standartlaştırılmasına ilişkin usul ve esasları belirlemek.
g) Kanun ve yönetmeliklerle verilen diğer görevleri yapmak.
Çalışma gruplarında yer alan öğretim elemanlarının görevleri:
a) Ortak derslerin işlenişinde, derslerin bilgi paketinin hazırlanmasında, sınav süreçlerinde, sınavların değerlendirilmesinde uygulamada birliği sağlamak.
b) İilgili mevzuat çerçevesinde Koordinatör ve Koordinatör Yardımcıları tarafından kendilerine verilen görevleri yapmak.
Ortak Dersler Koordinatörlüğünün görevleri ve yetkileri:
a) Üniversite bünyesinde bütün ön lisans ve lisans programlarında, 2547 sayılı Kanun’un 5/ı maddesi uyarınca verilmesi gereken Yabancı Dil, Türk Dili ve Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi dersleri ile 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa göre iş güvenliği uzmanı olabilecek mezunları yetiştiren fakültelerde İş Sağlığı ve Güvenliği dersi; aynı veya farklı fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulu programlarındaki Senato tarafından kabul edilen ortak derslere ait eğitim-öğretim faaliyetlerinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülmesi için gerekli olanakları sağlamak.
b) Ortak dersleri Üniversite bünyesinde koordine etmek.
c) Ortak dersleri vermek üzere personel talebi doğrultusunda, öncelikle Üniversite bünyesinde bulunan akademik birimlerden, birimlerin koordinatörlüğe önerisi ve koordinatörlüğün onayı ile öğretim elemanlarını görevlendirilmek üzere Rektörlük Makamına sunmak.
ç) Ortak dersleri vermek üzere Üniversite bünyesinde yeterli personel bulunmadığı durumlarda personel ihtiyacını tespit etmek ve kurum dışından ücretli öğretim elemanı talebini Rektörlük Makamına sunmak. Üniversite dışından görevlendirilecek öğretim elemanlarının kurumları ile yapılacak yazışma sürecini ilgili akademik birimle koordineli şekilde yürütmek.
d) İlgili akademik birimlerin görüşlerini dikkate alarak ortak derslere ilişkin ders programını oluşturmak ve ilgili akademik birimlere bildirmek.
e) Ortak derslerin içeriğinin paydaş görüşleri alınarak hazırlanmasını sağlamak ve üniversitenin ders bilgi paketinde yayımlamak.
f) Koordinatörlük bünyesinde verilen derslerin etkililiğini ve verimliliğini artırmak amacıyla öğrencilere ve öğretim elemanlarına yönelik hizmet içi faaliyetler düzenlemek.
g) Koordinatörlüğün internet sitesinde gerekli güncellemeleri yapmak.
ğ) Alınan kararların ve hedeflere ulaşmak için gereken faaliyetlerin uygulanmasını kontrol edip denetlemek.
h) Ortak derslerin yürütülmesinde ve bu derslere ait sınavların planlanması, organizasyonu ve uygulanması süreçlerinde görev almak.