You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Mimar Eyyup TANIŞ
Genel Sekreter Yardımcısı

1977 yılında Şefaatli- Yozgat’ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Yozgat’ta tamamladı. 1996 - 2000 yıllarında Erciyes Üniversitesi Mühendislik - Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümünden mezun oldu.

2000 - 2005 yıllarında kendi kurduğu Eyyup Tanış Mimarlık Ofisinde çalıştı. 2005 - 2018 yıllarında Yozgat Belediyesi, İmar Müdürlüğü, Etüt ve Proje Müdürlüğü ve Park Bahçeler Müdürlüğü’nde proje-ihale hazırlama ve kontrollük gibi birçok projede çalıştı. 2018 - 2023 yıllarında Yozgat Bozok Üniversitesi, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığında Daire Başkanı olarak görev yaptı. Aralık 2023 tarihinden itibaren Genel Sekreter Yardımcısı olarak görevine devam etmektedir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Ayrıca 2001 - 2015 yıllarında Yozgat Bozok Üniversitesi Mimarlık-İnşaat ve Şehir Bölge Planlama bölümlerinde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak görev yapmıştır. 2005-2023 yıllarında Yozgat Bozok Üniversitesi Eğitime Destek Derneğinde aktif görev almıştır. 2008 yılında Yozgat Belediyesi Ticaret Kültür ve Sanat Merkezi Ulusal Mimari yarışması ve 2011 yılında Yozgat İl Özel İdare Binası ve AVM proje yarışmalarında raportör olarak görev aldı .2013-2023 TMMOB Yozgat Mimarlar Odası Başkanı olarak temsilini sürdürmektedir.

Çalışma hayatı boyunca yaptığı eserler:

Bilal Şahin Camii ve Külliyesi,
Gedik Hasan Cami ve Külliyesi,
Yozgat Bozok Üniversitesi TÖMER Binası,
Yozgat Bozok Üniversitesi Bilal Şahin Batı Kampüsü Giriş Kapısı Tasarımı ve Yapımı,
Yozgat MYO İdari Bina Projesi,
Özel Şifa Hastanesi,
İstikbal AVM,
Yozgat Şehirler Arası Terminal Projesi,
Yozgat Çapanoğlu (Büyük) Cami Çevre Düzenlemesi,
Yozgat Kent Park Çevre Düzenlemesi,
Yozgat Belediyesi Kapalı Otopark Projesi,
Yozgat Cumhuriyet Meydanı Alan ve Cephe Düzenlemesi,
Yozgat Un Pazarı Meydan ve Cephe Düzenlemesi,
Yozgat Galericiler Sitesi Projesi,
Fabrika Projeleri, konut projeleri, TOKİ ve ORAN Kalkınma Ajansı projelerinde proje yürütücülüğü,
Yozgat ili içerisinde bulunan sit alanları ve tescilli yapıların, röleve, restorasyon, restitüsyon projelerinin tasarımı ve yöneticiliğini üstlendi.