You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Prof. Dr. Güngör YILMAZ

1987 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesinden mezun oldu. 1990 Yılında Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarla Bitkileri Anabilim Dalında Yüksek Lisansını tamamladı. 1989 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Tokat Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak görevine başladı. Doktora eğitimini Gaziosmanpaşa Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarla Bitkileri Anabilim Dalında 1993 yılında tamamladı. 1994 Yılında Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümüne Yardımcı Doçent olarak atandı. 1997 Yılında Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Endüstri Bitkileri Alanında Doçent oldu. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümünde 1997-2004 yılları arasında Doçent olarak çalışmalarını sürdürdü. 2004 Yılında Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Endüstri Bitkileri Anabilim Dalına Profesör olarak atandı. 

2005-2009 ve 2017-2019 yılları arasında ayrı ayrı olmak üzere Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Başkanlığı görevlerini yürüttü. 2009 Yılında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığına atandı. 2009-2012 yılları arasında Fakülte Dekanlığı görevinin yanı sıra, Fakülte Kurulu Üyeliği, Üniversite Yönetim Kurulu Üyeliği, Üniversite Disiplin Kurulu Üyeliği ve Üniversite Senatosu ve Kalite Komisyonu Üyelikleri görevlerini yürüttü.

TÜBİTAK tarafından desteklenen 5 farklı projede (1001,1003, 1007) yürütücü, 5 farklı projede (1001) araştırmacı olarak yer aldı. Ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğünce desteklenen5 projede danışman, Tokat İl Özel İdaresi tarafından desteklenen 9 projede yürütücü, 3 projede araştırmacı, Gaziosmanpaşa Üniversitesi BAP Koordinatörlüğü’nce desteklenen 7 projede yürütücü, Teknoloji Transfer Ofisin kapsamında yürütülen 1 projede koordinatör, Yozgat Bozok Üniversitesi BAP birimince desteklenen 3 projede yürütücü 12 projede araştırmacı ve 1 adet TÜBİTAK 1002 projesinde araştırmacı olmak üzere toplam 50 ulusal destekli projede görev aldı.

2016 yılında “Başçiftlik Beyazı”, 2022 yılında ise “Güngörbey” adıyla tescil ettirdiği iki adet patates çeşidi bulunmaktadır. 

Uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan 32, Ulusal hakemli dergilerde ise 37 bilimsel makalesi yayımlanmıştır. Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan 20, ulusal bilimsel toplantılarda sunulan 52, diğer bilimsel yayınlar ise 14 olmak üzere toplam 155 bilimsel yayını bulunmaktadır. 

Danışmanlığında 37’si yüksek lisans, 8’i doktora olmak üzere toplam 45 adet lisansüstü tez tamamlanmıştır. Halen 4’ü doktora 2’si yüksek lisans olmak üzere toplam 6 öğrenciye daha lisansüstü danışmanlık görevini sürdürmektedir.

2017-2018 ve 2020 yıllarında TÜBİTAK-TEYDEB’de Çağrılı Projeler Danışma Kurulu üyeliği yapmış olup, ayrıca çok sayıda TÜBİTAK-TOVAG ve TÜBİTAK-BİDEB panellerine katılmış, panelist, moderatör, hakemlik, danışmanlık ve bazı TEYDEB projelerinde izleyicilik görevleri yürüttü.

Yürüttüğü çalışmaların Tokat ve yöresine sunduğu katkılar dikkate alınarak 2017 yılında YÖK tarafından Üstün Başarı Ödülleri başlığı altında verilen “Yerel Kalkınmaya Katkı Ödülü”nü Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’ne kazandırdı. 

Yurt dışında (Romanya, Bosna Hersek, Makedonya, Kosova, Arnavutluk, Azerbaycan, Özbekistan, Mali, Tunus ve Fas)  düzenlenen bilimsel toplantılar ve programlara katıldı.  

Eylül 2019’da Yozgat Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevine atanan Prof. Dr. Güngör Yılmaz, halen Yozgat Bozok Üniversitesi’nde Rektör Yardımcısı olarak görevini sürdürmektedir.  

Evli ve 3 çocuk babasıdır.