Meslek Yüksek Okulumuz Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü öğrencilerinden yürütücü TUBA COŞKUN ile araştırmacı Gözde KADER, TUBİTAK 2209-A Proje Danışmanı Şefaatli MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Alperen ERDOĞAN ile saha çalışmalarına başladı. Tapu ve Kadastro Programında görev yapan Öğr. Gör. Adem KABADAYI'da çalışmalara eşlik ederek  "CBS' de İHA Verileri Yardımı ile 3B Kent Modeli Model Çalışması" projesinin ilk aşamasını başarılı şekilde tamamladılar. İHA görüntüsü almak için Yozgat Şefaatli ilçesi Yeni Mahallesinde uçuş yapılmıştır. İHA ile elde edilen görüntüler sonrasında Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Emine Saka AKIN' ın yürütücülüğünde BAP Projesi ile alınan iş istasyonu kullanılarak görüntüler aktarılıp değerlendirilmesi yapılmıştır.

Çalışmaya destek veren Yozgat MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Tuğrul Şahin'e ve Şefaatli MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Mahmut GÖRKEN'e teşekkür ederiz.